Поділитись:

«Золоті» труби: «Луцькводоканал» замовив ремонт каналізації за 49 мільйонів

Понеділок, 22 січня 2024, 11:12
«Золоті» труби: «Луцькводоканал» замовив ремонт каналізації за 49 мільйонів

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» влаштувало тендер на ремонт аварійного магістрального каналізаційного колектора, в якому взяла участь лише одна фірма, внаслідок чого можлива переплата за труби склала майже 3 мільйони гривень.

Про це інформують «Наші гроші».

КП «Луцькводоканал» 21 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Вельт Капітал» ремонт каналізації в Луцьку за 49 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені мають виконати капітальний ремонт ділянки каналізаційного колектора діаметром 900 мм по вул. Карпенка-Карого, а також відновити покриття тротуару, проїжджої частини і парковок. Передбачений аванс 30% і оплата решти протягом півмісяця після виконання робіт.

У підсумковій відомості ресурсів безнапірні гофровані двошарові труби Е2-К для зовнішніх каналізаційних мереж діаметром 600 мм врахували по 5 282 грн/м (тут і далі ціни з ПДВ). У грудні Зимноводська сільрада на Львівщині провела торги на ремонт вулиці, в яких взяли участь чотири фірми, що забезпечило економію 15%. У переможця такі ж труби коштували 2 628 грн/м, що вдвічі дешевше від нинішніх торгів «Луцькводоканалу» з одним учасником.

«Золоті» труби: «Луцькводоканал» замовив ремонт каналізації за 49 мільйонів

Крім того, поліетиленові труби для холодної води ПЕ 100 SDR 17 200х11,9 врахували по 1 185 грн/м. Виробник «Трубполімергруп» пропонує їх по 626 грн/м, що вдвічі дешевше. Сайт All Electro продає труби виробництва «Ельпласт» по 774 грн/м, що на третину дешевше.

«Золоті» труби: «Луцькводоканал» замовив ремонт каналізації за 49 мільйонів

Загалом на два види труб припадає 6,11 млн грн. Якби їх замовляли по вказаних ринкових цінах, то могли б витратити б 3,15 млн грн. Отже, можлива переплата складає 2,96 млн грн.

Ціни на бетон, асфальтобетон, розчин, пісок і щебінь у луцькому кошторисі відповідають ринковим.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в тендері треба було принести аналогічний договір на капремонт, реконструкцію або будівництво, де виконувались роботи з відновлення бетонних і залізобетонних конструкцій у місцях руйнування методом наформовання полімерцементного розчину. Причому сума виконання цього договору мала бути не менше очікуваної суми 51 млн грн. «Вельт Капітал» завантажив договір із ЛКП «Львівавтодор» про капремонт вулиці Пекарської на 97 млн грн.

Ще замовник вимагав чистий дохід за воєнний 2022 рік не менше очікуваної суми 51 млн грн. У фірми було 168 млн грн. Також була мінімально обов’язкова кількість працівників: головний інженер, сертифікований інженер-проектувальник, інженер з охорони праці, інженер з пожежної безпеки, троє виконавців робіт і шестеро дорожніх робітників. При цьому треба було підтвердити, що певна кількість працівників пройшла перевірку знань із пожежної безпеки (5), цивільного захисту (3), охорони праці (5) та електробезпеки (2).

«Луцькводоканал» очолює Віктор Гуменюк. Уповноваженою особою є Анатолій Мосійчук.

«Вельт Капітал» належить львів’янці Тетяні Павленко. Колись засновницею була Ярина Газда з Городка. Послуги техніки фірмі надаватиме ТОВ «Сімбо Капітал» Богдана Радика з Львівщини, який також володіє ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Дерех». Загалом із 2016 року переможець отримав підрядів переважно на Львівщині на суму 3,82 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів