Поділитись:

Волинський санаторій просить у облради дозволу взяти мільйонний кредит на нову автівку

П'ятниця, 19 квітня 2024, 19:04
Волинський санаторій просить у облради дозволу взяти мільйонний кредит на нову автівку

У Волинській обласній раді зареєстрували проєкт рішення про дозвіл комунальному підприємству «Санаторій матері і дитини «Пролісок» на кредит у мільйон гривень. Кошти збираються витратити на придбання автівки Renault Master. 

Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Волинської обласної ради 11 квітня 2024 року, – пише «Сила правди».

У документі вказується, що комунальне підприємство збирається отримати позику на суму один мільйон гривень у державному «Ощадбанку» строком на два роки. Відсоткова ставка за користування кредитом становитиме 10,6 % річних, а разова комісія – 2,5 % від суми кредиту. Сплачувати позику планують щомісячно рівними частинами.

Також у проєкті рішення зазначається, що гроші необхідні комунальному підприємству для придбання автівки Renault Master. Тож «Сила правди» поцікавилася у директорки «Проліска» Оксани Бугайчук, для чого купують дорогий автомобіль і чому санаторій вирішив скористатися кредитними коштами.

«На сайті облради є рішення про списання нашого попереднього авто, яке вийшло з ладу. Ми знаходимося за 60 кілометрів і постачальники не можуть забезпечити нам доставку товару. Таку машину важко знайти за дешевшою ціною. Вона має мати довгу базу і підйомність не менше трьох тонн. Туди мають поміститися матеріали для ремонту, наприклад, листи гіпсокартону, полікарбонат…

А брати в оренду автомобіль невигідно. Підприємство зараз не готове викинути мільйон з рахунку, тому вирішили скористатися кредитом. Треба враховувати, що у нас оздоровлюється пільгова категорія населення, за яку платяться кошти після того, як людина відпочине», – зазначила Оксана Бугайчук.

За даними аналітичної системи YouControl, минулого року КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» загалом отримало 4 мільйони гривень чистого прибутку, а у 2022-му – 797 тисяч гривень.

Проєкт рішення про надання дозволу на кредит для комунального підприємства ймовірно будуть розглядати на сесії Волинської обласної ради, яку запланували на 23 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів