Поділитись:

Хочуть робити заїзд до ЛНТУ: у Луцьку – скандал між жителями багатоповерхівки та університетом (відео)

Вівторок, 16 квітня 2024, 23:07
Хочуть робити заїзд до ЛНТУ: у Луцьку – скандал між жителями багатоповерхівки та університетом (відео)

У Луцьку на вулиці Потебні – скандал між жителями багатоповерхівки та адміністрацією луцького вишу. Людям не до вподоби, що через дорогу, якою вони дістаються до будинку, та тротуар будуть робити заїзд до корпусу вишу.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

Місцеві не збираються миритися із ситуацією і не розуміють, чому задля комфорту вишу мають жертвувати своїм.

Жителька будинку на Потебні, 52а, Лариса Вакуляк розповіла усю історію.

«Ми належимо до ЖЕКу №2. Дана територія, конфлікти з якої відбуваються, обслуговується даним ЖЕКом, але не є нашою прибудинковою територією, а територією загального призначення. Тобто ми на неї маємо таке саме право, як корпус ЛНТУ, який за адресою 56. Вони хочуть зробити четвертий заїзд до свого корпусу. Вони хочу перегородити єдину пішохідну доріжку від нашого будинку. Вони хочуть перегородити два газони, які в нас є. Ви бачите: дуже мало», – каже Лариса Вакуляк.

Лучанка бідкається, що тепер їм, взагалі, не буде, як ходити цією доріжкою. А заїхати чи виїхати з-під будинку буде важким завданням, бо ж і нині це не легко. До того ж мешканці переймаються і за своїх дітей, які часто гуляють біля корпусу ЛНТУ.

«Ви не повірите, які ми були щасливі, коли побачили, що тут (на території ЛНТУ – ред.) роблять парковку. Бо раніше парковкою був наш двір. Ми так само просили: не ставте машини. Вони нам відмовляли у грубій формі. Казали, що вони тут на це все мають право», – додає вона.

Лучанка зізнається, що дізналась про облаштування четвертого заїзду до корпусу ЛНТУ ще минулого тижня і 12 квітня написала звернення в міську раду. Їм там пообіцяли, що нібито поки у всьому не розбереться влада, ніяких робіт не буде. Але 16 квітня туди приїхала техніка та наймані працівники.

Інші жителі будинку теж обурені та кажуть, що їм підрядники показували якісь документи. А от, чи правдиві вони – не знають.

Згодом на місце приїхав доцент кафедри будівництва та цивільної інженерії Луцького національного технічного університету Олександр Чапюк, який тут нібито керує процесом.

Олександр Чапюк повідомив, що це тільки другий заїзд. Один заїзд не робочий, там буде зелена зона.

«І там немає парковки. Тут велика парковка, на 30 місць. Має бути заїзд. А там виїзд. І все», – повідомив викладач.

Він додав, що цю парковку роблять вже приблизно півтора місяця. А на території, яка за його словами, «зелена зона» можуть зробити ще одну парковку, якщо будуть гроші.

Олександр Чапюк наголосив, що заїзд буде облаштовано згідно з усіма нормами і там зроблять пішохідний перехід для зручності мешканців сусіднього будинку.

Проте жителі будинку переконані: цей заїзд там категорично не потрібен. Аби їх почули, вони вирішили зібрати підписи і написати на ім'я ректорки ЛНТУ Ірини Вахович.

Чи має університет всі дозволи на проведення таких робіт – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02