Поділитись:

Що не можна забороняти собаці на прогулянці, навіть якщо у вас обмаль часу

Субота, 06 квітня 2024, 01:28
Що не можна забороняти собаці на прогулянці, навіть якщо у вас обмаль часу

Ви, ймовірно, часто застрягали на прогулянці з собакою набагато довше, ніж очікувалося, через безперервне обнюхування вашим вихованцем всього, що трапляється йому на шляху.

Як пише HuffPost, хоча це може дратувати, особливо якщо ви поспішаєте, дослідження показують, що важливо дозволити вашій собаці обнюхувати заради її власного благополуччя. Кінологи навіть припустили, що нюхання – це, по суті, форма соціальних мереж для собак, – зазначає УНІАН. 

Загалом собаки мають понад 100 мільйонів сенсорних рецепторів у носі, тоді як люди мають лише 6 мільйонів. Крім того, частина мозку собаки, яка аналізує запахи, приблизно в 40 разів більша, ніж порівнянна частина мозку людини.

Зазначається, що обнюхування є корисним сенсорним досвідом для собак, надаючи їм розумову стимуляцію. Саме таким способом собаки дізнаються про своє оточення, впізнають інших собак, навчаються та приймають рішення.

Багато собак отримують стимуляцію від біганини або ігор. Але для літніх собак, у яких фізична активність може бути знижена, процес обнюхування дуже сильно стимулює розум і допомагає їм залишатися здоровими та активними.

Також нюхання збільшує частоту дихання та може стимулювати гормональні та метаболічні процеси в організмі. Нюхання може навіть принести користь психічному здоров’ю собаки. Це може змусити їх відчувати себе більш оптимістичними та знизити рівень гормону стресу кортизолу, що також може зменшити тривогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
16 квітня 2024
09 квітня 2024
27 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024