Поділитись:

Собаки можуть розуміти слова, як люди: що показало нове дослідження

Середа, 03 квітня 2024, 05:17
Собаки можуть розуміти слова, як люди: що показало нове дослідження

Недавнє дослідження показало, що собаки можуть зіставляти деякі слова з предметами. 

Як пише CNN, це дозволяє припустити, що вони можуть розуміти слова так само, як люди, – передає УНІАН.

Зазначається, що дослідження було опубліковано в журналі Current Biology, і висновки дослідження піддалися ретельній перевірці з боку інших експертів у цій галузі. Й за словами вчених, це перше таке свідчення активності мозку у тварини.

Давно відомо, що собаки можуть вивчити такі команди, як «сидіти», «стояти» або «принести», і можуть реагувати на ці слова вивченою поведінкою. А ось зрозуміти, наскільки собаки вловлюють іменники, було досить складно.

Як пише CNN, щоб зрозуміти мовні навички собак, дослідники Лілла Мадьарі та Маріанна Борос вирішили повторити на собаках дослідження, які проводилися на немовлятах.

«Автори дослідження розробили експеримент, у якому 18 власників собак вимовляли слова, що позначають предмети, які їхні собаки вже знали. Потім власники тримали або відповідний об'єкт, або інший, тоді як маленькі металеві диски, прикріплені до голів собак, вимірювали активність мозку», – йдеться в публікації.

У підсумку вчені дійшли висновку, що отримана мозкова активність була такою ж, як у людей в аналогічних експериментах.

«Ми стверджуємо, що собака розуміє слово, і це означає, що за відсутності об'єкта собака активує так зване ментальне уявлення», – зазначила Борос.

Але істинний ступінь розуміння собак досі невідомий навіть авторам дослідження, оскільки собаки реагували на свої власні іграшки та предмети, які власники приносили в лабораторію, додали в CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів