Поділитись:

Назвали 10 порід собак, які люблять жувати все навколо

Неділя, 17 березня 2024, 02:59
Назвали 10 порід собак, які люблять жувати все навколо

З-поміж понад 220 племінних порід собак завжди можна підібрати таку, яка підійде вам найкраще. При цьому варто звертати увагу не лише на зовнішність пса, але й на риси характеру, притаманні породі. 

Як пише видання Scotsman, деякі породи собак можуть демонструвати деструктивну поведінку, наприклад, від нудьги жувати все, що знайдуть в домі – від шкарпеток до меблів, – зазначає УНІАН.

Побороти цю проблему можна при правильному вихованні і дресируванні собаки. Але це потребує часу, протягом якого ваші матеріальні втрати можуть бути значними.

Саме тому варто заздалегідь розуміти, представники яких порід більш схильні жувати речі хазяїна. Ось 10 порід собак, які справді часто мають таку проблему:

  • Лабрадор-ретривер. Ця порода дуже популярна, але більшість власників мали неприємний досвід із деструктивною поведінкою улюбленця і втратили щонайменше одну пару зручних домашніх капців.
  • Чихуахуа. Дивно, скільки шкоди може завдати крихітна чихуахуа, якщо їй буде нудно. Її крихітні гострі зуби можуть шматувати килими, одяг і меблі. Саме тому варто подбати, аби ваш маленький руйнівник мав змогу кудись подіти свою енергію без шкоди вашому майну.
  • Ротвейлери в основному слухняні та милі породи, але вони теж жують. І на жаль не лише те, що покладуть їм до миски. Часто для них це просто спосіб пізнавати світ, але тривога, стрес і нудьга можуть погіршити ситуацію.
  • Бігль. Залишений на самоті цей пес не тільки буде жувати все, що знайде, але також може завивати і нервового рити підлогу. Тож якщо в домі килим, майте це на увазі. Регулярні фізичні вправи можуть розв'язати проблему.
  • Німецький дог. Ця порода особливо активно жує все навколо у молодому віці. Доги часто виростають із цього, але надто довго залишати їх на самоті не варто – можуть згадати буремну юність.
  • Боксери. Якщо боксери не отримують багато вправ, вони витрачатимуть енергію на менш позитивні заняття, наприклад, на винищення вашого взуття. Велика кількість жувальних іграшок може допомогти захистити ваші речі від цієї породи.
  • Далматинці були вирощені як каретні собаки, які бігали поруч з транспортними засобами, щоб захистити своїх мешканців, тому вони народжені, щоб насолоджуватися фізичними вправами. Якщо вони пропустять довгу прогулянку, вони будуть розчаровані і висловлять вам свій протест на ваших речах. Залишати їх на самоті теж не варто.
  • Такса. Іноді здається, що тільки власники такс знають, наскільки руйнівними можуть бути їхні улюблені «сосисочки». Іноді важко зрозуміти, навіщо вони взагалі це роблять – навіть після великої кількості фізичних вправ вони просто вирішать, що їм дуже, дуже хочеться пожувати ваш лівий черевик або щось інше, до чого зможуть дотягнутися.
  • Бордер-коллі є чи не найрозумнішими собаками у світі, і вони люблять мати купу «роботи», аби відчувати себе потрібними. Якщо їм немає чим зайнятися, вони вигадують власні ігри, а найпопулярнішим заняттям є «руйнувати вітальню».
  • Джек-рассел-тер'єр. Завжди активний пес сприймає все навколо як іграшку. А найцікавіший вид гри – дізнатися що всередині іграшки. Обов’язково багато грайте з песиком, використовуючи його справжні іграшки, і, сподівайтеся, що наступного разу, коли він захоче гарно щось пожувати, то обере саме іграшку, а не необережно залишений у вітальні гаманець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів