Поділитись:

Чому кішка треться об ноги: причина вас здивує

Понеділок, 01 квітня 2024, 02:15
Чому кішка треться об ноги: причина вас здивує

Кішки вже багато років живуть із людиною, але досі не перестають дивувати. Деякі моменти їхньої поведінки навіть стали причиною для появи прикмет.

Про це пише Уніан.

У багатьох із нас є милі пухнасті друзі, а в когось і пернаті, але саме господарі котів можуть похвалитися різними примхами своїх вихованців. Ці муркотливі грудочки шерсті радують щодня нестандартною поведінкою, а таких моментів у їхньому арсеналі безліч.

Чому кішка треться об ноги - реальна причина

Такій поведінці пухнастого друга є цілком наукове пояснення. Річ у тім, що коти - жахливі власники, як і багато інших тварин. Вони звикли позначати територію, яка належить їм, і улюбленого господаря зокрема.

Щоб залишити свій запах, котики труться мордочкою, адже саме там розташовані залози, які виділяють пахучий секрет. Цей запах сигналізує іншим тваринам, що ця територія або людина вже зайняті.

Крім того, тертям кішка демонструє свою любов і прихильність до вас, а також привертає до себе увагу, вимагаючи ласки.

Що означає, якщо кішка треться об ноги - прикмета

Наші предки також спостерігали за поведінкою кішок, адже ті були невід'ємною частиною їхнього життя. Найчастіше пухнасті перебували на сторожі житла від дрібних гризунів. Їхню поведінку пояснювали різними прикметами.

Не обійшли стороною наші предки і той момент, що кішка треться об ноги. За старих часів вірили, що така поведінка тварини принесе добро своєму господареві. Зокрема, вважалося, що на людину очікують хороші новини, подарунок або довгоочікувана обновка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів