Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня

Середа, 03 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 3 квітня. 

Обірвалося життя 55-річного військового Олександра Горотя з Луцького району

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня 

Під час проходження військової служби у лавах ЗСУ помер 55-річний Олександр Гороть з села Звиняче Луцького району.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Горохівської міської ради.

«Під час проходження військової служби у лавах Збройних Сил України помер військовий Гороть Олександр Євгенович, 1968 року народження, житель села Звиняче», – йдеться у дописі.

У середу, 3 квітня, о 15:20, померлого військового зустрічатимуть на повороті у селі Терешківці. Після цього траурний кортеж попрямує до рідної домівки у село Звиняче.

Чин похорону відбудеться у четвер, 4 квітня. Про точний час повідомлять додатково.

Про те, що «Галя балувана» відкриває у центрі Луцька ресторан-кав'ярню Gabar

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня 

Бізнесмен і співзасновник мережі магазинів напівфабрикатів «Галя Балувана» та «MULTI COOK» Володимир Матвійчук відкриває в Луцьку новий заклад харчування під назвою «Gabar».

Він матиме цікаву та унікальну концепцію: видача страв ресторанного рівня там відбуватиметься за 5-7 хвилин, а меню налічуватиме понад сотню позицій, які постійно будуть змінюватися. Перший «Gabar» у Луцьку з’явиться вже у травні. А незабаром засновник планує створити цілу мережу цих закладів, відкриваючи їх не лише в Україні, а й за кордоном.

Про те, що у Луцьку продають ресторан біля військкомату

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня 

У Луцьку продають приміщення кафе-бару (ресторану) «Старий полковник», що розташований у районі Теремно, неподалік обласного ТЦК та СП. Ціна за квадратний метр – 850 доларів. 

У Луцьку попрощаються одразу з трьома полеглими захисниками

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня 

У Луцьку в останню путь проведуть трьох військовослужбовців: Євгенія МакагонаАнтона Кравченка та Сергія Козлюка.

Відспівають їх у четвер, 4 квітня, о 11:00, у Кафедральному соборі Святої Трійці, повідомила у телеграмі пресслужба Луцькради.

Лучанин Макогон Євген Олександрович, 22 вересня 1984 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду заступника командира бойової машини в складі механізованого батальйону. Молодший сержант Євген Макогон загинув 26 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі села Роботине Запорізької області.

Лучанин Кравченко Антон Володимирович, 5 січня 1988 року народження, був призваний на військову службу на посаду заступника командира бойової машини у складі механізованого батальйону. Молодший сержант Антон Кравченко загинув 26 липня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України поблизу села Роботине Запорізької області.

Лучанин Козлюк Сергій Юрійович, 12 лютого 1978 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду старшого стрільця-оператора мотопіхотного батальйону. Старший солдат Сергій Козлюк помер 30 березня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Діброва Луганської області.

Поховають полеглих військовослужбовців  у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Про те, що на Волині виявили тіло 79-річної жінки з ознаками насильницької смерті

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня 

Неподалік села Новий Мосир, що у Ковельському районі, біля водойми виявили тіло жінки з ознаками насильницької смерті.

Як повідомила інспекторка сектору комунікації ГУНП у Волинській області Марина Балдич, особу жінки вже встановили – це 79-річна місцева мешканка, яка перебувала у розшуку.

Зазначають, що на тілі жінки присутні сліди насильницької смерті. Труп відправили на судово-медичну експертизу.

Триває кримінальне провадження за статтею 115 ККУ. Поліцейські встановлюють усі обставини та причетних до скоєння правопорушення.

З власних джерел журналістам стало відомо, що до ніг жінки були прив’язані мотузки. Хто причетний до смерті бабусі – встановлюють правоохоронці.

«Наречена» з інвалідністю: на Волині викрили «схему» для ухилянтів

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 3 квітня 

На Волині викрили чергову «схему» для ухилянтів: зловмисники за 12 тисяч доларів організовували фіктивні шлюби з жінками з інвалідністю І та II груп.

Зловмисниками виявились волинські перевізники. Вони за гроші обіцяли військовозобов’язаним чоловікам організувати їхній виїзд за кордон. Для цього змовники підшукували вразливих жінок з інвалідністю І та II груп та переконували їх одружуватись з чоловіками за гроші.

Правоохоронці затримали одного з перевізників під час отримання ним 12 тисяч доларів США. За цю суму ділок з Камінь-Каширського організував фіктивний шлюб між 32-річним призовником та 51-річною жінкою з інвалідністю.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Волинської області, 37-річному жителю Каменя-Каширського повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про те, що понад дві тисячі волинян залишились без електроенергії

Через шквальний вітер, який обірвав лінії електропередач понад 2 тисячі споживачів на Волині  залишились без електроенергії. Про це повідомляє Волиньобленерго. Станом на вечір 3 квітня знеструмлені:

  • три повітряні лінії;
  • 36 трансформаторних підстанцій;
  • 3 населених пункти повністю і ще 3 частково.

Найбільше знеструмлень у зоні обслуговування Любомльського відділення, Ківерцівської та Луцької філії.  

Новини України за день 

  • Росіяни атакували області України: деталі 

2 квітня ввечері, окупаційна армія РФ обстріляла місто Миколаївку. В результаті влучання засобів ураження по житловій забудові дістали тілесні ушкодження двоє чоловіків 43 та 57 років, а також 48-річна жінка.

Російські загарбники вранці 3 квітня завдали ракетний удар по Краснопільській громаді Сумської області, у результаті чого одна людина загинула, ще двоє, включаючи чотирирічну дитину – травмовані. Внаслідок удару пошкоджено 5 автомобілів, будівлі магазину та будинку культури. Вдень російські військові обстріляли селище Куп'янськ-Вузловий Харківської області, внаслідок чого поранення отримав чоловік похилого віку.

  • Фінляндія та Україна підписали безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і президент Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку на 10 років. Також Фінляндія оголосила про передачу пакета військової допомоги на 188 мільйонів євро. Про це повідомив Володимир Зеленський. Ця угода показує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії.

Крім того, Фінляндія надаватиме довгострокову військову та фінансову допомогу, а також поглиблюватиме співпрацю з Україною в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ. Ще Фінляндія допоможе Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових.

  • СБУ і поліція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат 

Правоохоронці нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке виготовляло оптові партії важких психотропів на Прикарпатті. Затримано організатора і трьох основних учасників наркосиндикату. Зловмисники облаштували на території регіону декілька лабораторій для синтезу особливо небезпечної психотропної речовини – амфетаміну. Для охорони периметру підпільних цехів фігуранти запускали квадрокоптери із системою відеоспостереження.

Щомісяця зловмисники могли виготовляти до 20 кг «товару» Також «під замовлення» учасники угруповання продавали канабіс та наркотичний препарат «Субутекс». Підпільний бізнес дозволяв отримувати регулярний «прибуток» у понад 10 млн грн в місяць. Горе-бізнесменам загрожує до 12 років тюрми.

  • У Харкові побудували першу в Україні підземну школу 

У Харкові завершилося будівництво першої в Україні підземної школи. Реалізація цього проєкту коштувала міському бюджету 58,8 млн грн.

Про це повідомили міський голова Харкова Ігор Терехов та Харківська міська рада.

«Набір учнів на наступний навчальний рік майже завершено. Уже цього року за парти сядуть 600 дітей», – написав Терехов.

Приміщення в Індустріальному районі міста побудували за найвищими стандартами безпеки, каже міський голова. Воно має 20 класних кімнат та розраховане на 900 учнів у дві зміни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів