Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня

П'ятниця, 22 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 22 березня. 

Про загиблих на війні волинян 

У Луганській області загинув 32-річний військовослужбовець Петро Войтович з села Липне Луцького району.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня 

Войтович Петро Анатолійович, 9 липня 1991 року народження, житель села Липне Луцького району, загинув 21 березня 2024 року поблизу населеного пункту Діброва Луганської області, виконуючи бойове завдання щодо захисту Батьківщини.

Про час та дату поховання полеглого воїна повідомлять згодом.

В районі населеного пункту Діброва Луганської області загинув воїн з Луцька Артем Павлюк. 

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня 

Лучанин Павлюк Артем Валентинович, 24.07.1992 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації та зарахований до списків особового складу військової частини на посаду стрільця-снайпера-розвідника розвідувального відділення розвідувального взводу.

Старший солдат Павлюк Артем Валентинович загинув 21.03.2024 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Діброва Луганської області.

Понад місяць тому воїн був нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» від генерала Валерія Залужного. 

Про те, скільки заробляють таксисти у Луцьку та які пасажири їх бісять

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня 

22 березня Україна разом із цілим світом відзначає День таксиста. Появу цієї професії датують 1907 роком, коли в Британії з'явились «кеби» – автівки зі спеціальними лічильниками. Зараз же практично неможливо уявити своє життя без цієї служби. Бо ж саме таксистам ми телефонуємо, коли терміново треба дістатися у потрібне місце або ж просто доїхати на роботу чи додому з комфортом.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поспілкуватися із представником цієї професії та дізнатися, як працюється водіям таксі у Луцьку. Ми поцікавилися, яких пасажирів керманичі не дуже то й полюбляють, а яких готові возити безупинно, скільки вони заробляють та чи варта їх праця зароблених коштів.

Про те, що голову профкому Луцької стоматполіклініки забрала «швидка» після розмови з директоркою

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня 

Голову профкому КП «Луцька міська стоматполіклініка» Віктора Єнжиєвського забирала швидка після розмови з директоркою закладу Любов'ю Яковчук.

Про це повідомила депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук.

«Працівники вирішили вкотре зібрати збори трудового колективу й запросити на них депутатів. З власних джерел мені стало відомо, що декілька годин тому про цей намір колективу директорку Любов Яковчук повідомив голова профкому закладу. Та замість того, аби конструктивно обговорити підготовку до зборів, зрозуміти позицію і мотивацію колективу, директорка продовжила діяти у своєму стилі та так, що з робочого кабінету лікаря-хірурга, голову профкому Віктора Єнжиєвського з високим тиском забрала «швидка». То такі методи управління у ставлениці мера Поліщука? І ви будете далі казати мені «там все добре»?»– пише депутатка.

Про те, що на Волині чоловік вдарив ножем працівника ТЦК і порізав себе 

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня 

У місті Нововолинську чоловік завдав ножового поранення військовослужбовцю Другого відділу Володимир-Волинського РТЦК та СП.

Як повідомила Служба зв'язків з громадськістю Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, інцидент стався 21 березня  близько 16 години під час уточнення обставин неприбуття за бойовою повісткою військовозобов’язаного громадянина.

Відразу після подій військовий з попереднім діагнозом: «різана рана передньої стінки живота, проникаюча» був доставлений в операційне відділення Нововолинської лікарні для надання медичної допомоги.

Згодом у поліції повідомили, що, окрім того, що 51-річний власник помешкання наніс ножем тілесні ушкодження 51-річному жителю Володимира, він після того порізав і себе. Нападника теж доставили до медзакладу.

Нині працівниками Національної поліції України проводяться слідчо-оперативні дії.

Про те, що у Луцькому районі Volkswagen збив 8-річну дитину на переході

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 22 березня 

21 березня поблизу Луцька трапилось ДТП у якому постраждала дитина.

 Як повідомили у поліції, автопригода сталась на автодорозі у селі Дерно. 42-річна жителька Черкаської області, керуючи автомобілем Volksvagen, під час того як обганяла іншу автівку, наїхала на 8-річного школяра. Хлопець переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переході. Його госпіталізували. Водійка була тверезою. Слідство триває. 

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Україна зазнала масованої атаки – під ударом були багато областей. російські ракети вдарили по ДніпроГЕС 8 разів. Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону. За повідомленнями "Укргідроенерго", на гідроелектростанції працюють аварійні служби та ДСНС. Пожежу локалізовано. Наразі машинна зала станції задимлена і немає можливості допустити на місце події фахівців для проведення експертизи пошкоджень гідроспоруди та електричного обладнання. Окупанти завдали ракетного удару по найбільшій в Україні ГЕС вранці 22 березня. Зокрема влучили в ГЕС-1 та ГЕС-2. Фахівці повідомляють, що невідомо, чи вдасться відновити останню, адже вона зазнала серйозних пошкоджень.

Окрім того, унаслідок влучань російських ракет по гідроелектростанції ДніпроГЕС у Запоріжжі стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Проби води з річки відібрали для лабораторного дослідження. Крім того, фахівці зафіксували засмічення ґрунтів.

У ДСНС зазначили, що окупанти атакували інфраструктурні обʼєкти, також є руйнування житлових будинків. Під ударами росіян були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина. На місцях ударів працюють рятувальники. 

Зокрема Кількість постраждалих унаслідок ранкового ракетного удару росіян по Запоріжжю зросла до 20 людей.  Як повідомив голова ОВА Іван Федоров,  серед загиблих – 8-річна дівчинка та її 35-річний батько, які загинули від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя. Також унаслідок удару загинув 62-річний водій тролейбуса, який їхав по греблі ДніпроГЕС у момент російського удару.

Відомо й про 2 загиблих людей та щонайменше 8 поранених у Хмельницькому в результаті ворожої атаки. 

  • До України прибули системи боротьби з безпілотниками

До України 22 березня прибули системи боротьби з безпілотниками, які передала Литва в межах військової допомоги для відбиття російського вторгнення. Про це повідомило Міноборони Литви. Які саме антидронові системи надійшли українським військовим і в якій кількості, литовське відомство не уточнило.

Литва підкреслила, що військова підтримка, яку вона надає Україні, включає різне озброєння, боєприпаси, безпілотники, антидронові системи, а також навчання солдатів, ремонт важкої техніки та всю іншу підтримку, якої потребує Україна. Також Литва вже розробила план довгострокової підтримки України, у межах якої на 2024-2026 роки заплановано 200 мільйонів євро військової допомоги.

  • У «Дії» стали доступні документи про освіту

У застосунку «Дія» почали відображатися освітні документи, зокрема шкільні атестати й свідоцтва, а також дипломи про вищу освіту. Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації. У списку нових документів, які стали доступними в «Дії», також є диплом доктора філософії та свідоцтво про робітничу кваліфікацію. 

«Доступність документів означає, що більше не потрібно шукати по шухлядах атестати і просити маму допомогти знайти диплом. І не треба хвилюватись, якщо виїхали за кордон і забули вдома диплом, бо всі освітні документи вже під рукою – в «Дії», – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  Щоб побачити ці документи у своєму застосунку, його треба оновити на вашому гаджеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів