Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня

Вівторок, 19 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 19 березня.

Про те, що у Луцьку відкрили перший рибний ресторан

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня 

Вперше у Луцьку відбулося відкриття ресторану з морепродуктами.  Офіційно свої двері заклад відкрив у неділю, 17 березня. Ресторан «Miss Fishka» розташований на вулиці Рівненській, 54. Меню для закладу розробляв луцький шеф-кухар Юрій Хазіпов, додаючи витонченість та неповторний смак у кожну страву.

Про те, що під час сесії Волиньради в установу навідались працівники ТЦК

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня 

Депутат Волинської обласної ради Віктор Галан-Влащук заявив, що працівники ТЦК, які навідались в облраду, знищують роботу установи, а такі їхні дії – неприпустимими.

Про те, що у нацпарку на Волині рибам дозволили відкладати ікру

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня 

У національному парку «Прип'ять-Стохід», що на Волині, почався нерестовий період. Відповідно до Положення про національний природний парк «Прип’ять – Стохід» на водних об’єктах Парку починається нерестовий період. На річках – з 20 березня по 30 травня, а на озерах з 01 квітня по 20 травня.

Про те, що на Волині застілля закінчилося вбивством

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня 

Як повідомили у нацполіції, інцидент трапився 17 березня, в одному із сіл Сошичненської громади. Перебуваючи в гостях у спільних знайомих, між двома чоловіками виникла суперечка. Сварка переросла у бійку, у результаті якої 24-річний місцевий житель вдарив 31-річного знайомого в лице, після цього постраждалий впав та вдарився головою у кахельну грубку. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік до ранку помер. Слідчі вже повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину. Йдеться про вбивство через необережність. Слідство триває.

Про те, що у селі на Волині запровадили карантин через африканську чуму у свиней

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 19 березня 

Біля села Синове Ковельського району в радіусі трьох кілометрів від місцевого лісництва встановили карантинну зону. В громаді зафіксували випадок африканської чуми свиней. Про це Суспільному повідомив голова Сереховичівської громади Ростислав Шиманський. З його слів, за 3,7 кілометра від села Синове знайшли трупи двох диких свиней. Рішення про запровадження карантину, який діятиме 40 днів, ухвалили напередодні на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській райдержадміністрації.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста та села та вбивати мирних українців. Кілька людей дістали поранення у результаті нічних обстрілів росіянами міста Селидове у Донецькій області. Окупанти атакували приватний сектор з використанням зенітно-ракетного комплексу «С-300». Поранень зазнали четверо осіб, які перебували в оселях – троє жінок віком 64, 65 й 82 роки, а також 58-річний чоловік. У них мінно-вибухові травми, забої, струс головного мозку й переломи ребер. Також пошкоджені щонайменше 24 домоволодіння і 4 автомобілі.

Російські окупанти вдарили керованими авіабомбами по селищу Козача Лопань на Харківщині. За інформацією начальника Дергачівсьої МВА В’ячеслава Задоренка, близько 9-ї години ранку армія рф завдала два удари авіабомбами. Пошкоджень зазнали декілька приватних будинків, об'єкти цивільної інфраструктури, лінії електропередач. За його словами, інформація про постраждалих не надходила, але дані ще уточнюються.

Також відомо що армія рф скинула вибухівку з безпілотника на автомобіль з цивільними на вʼїзді до села Осокорівка Херсонської області, постраждали двоє людей. За інформацією очільника ОВА, у 57-річної жінки та 58-річного чоловіка лікарі діагностували контузії та гостру реакцію на стрес.

Окрім того, у селі Львове в Бериславському районі на Херсонщині загинули троє місцевих жителів, під час того, як розбирали FPV дрон. За інформацією голови ОВА Олександра Прокудіна, чоловіки 45, 55 та 67 років принесли додому раніше знайдений на подвір’ї FPV дрон та почали його розбирати. Внаслідок чого здетонував боєприпас. Всі троє отримали тяжкі поранення і померли дорогою до лікарні.

Також у селі Молодецьке Херсонської області загинув місцевий житель, який знайшов, залишену російською армією, вибухівку та вирішив забрати її собі. За інформацією голови ОВА, снаряд здетонував, внаслідок чого місцевий житель отримав травми, несумісні з життям.

  • Продавав українок до Азії у сексуальне рабство: правоохоронці затримали іноземця

На Закарпатті поліцейські затримали чоловіка який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство. Як повідомили у нацполіції, 41-річний уродженець Закарпаття, під легендою працевлаштування в іноземній «модельній агенції», вербував молодих дівчат для сексуального рабства. Під час спілкування у соцмережах фігурант обіцяв «моделям» щомісяця до 10 тисяч доларів США заробітку. Таким чином зловмисник завербував і 25-річну жительку Ужгорода.

Чоловік розробив жінці туристичну візу та намагався вивезти її з України для подальшого транспортування до Камбоджі. Правоохоронці затримали підозрюваного на українсько-угорському кордоні, під час спроби вивезти потерпілу. Слідчі вилучили у фігуранта мобільні телефони, чорнові записи та документацію, яка підтверджує його незаконну діяльність, а також транспортний засіб, яким він перевозив ужгородку. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • СБУ затримала російського агента, який шпигував за ЗСУ за допомогою дронів

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного інформатора воєнної розвідки рф, який діяв на Миколаївщині. Зловмисник намагався виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ. Щоб відслідкувати місця базування української ППО, чоловік запускав дрони. Служба безпеки викрила російського інформатора на початку його розвідувальної активності. На фінальному етапі зловмисника було затримано у власному помешканні.

Під час обшуку в його оселі вилучено дрони-розвідники та виявлено речовини, що використовують для виробництва вибухівки. За наявними даними, ворожий поплічник міг готувати підрив на об’єктах Сил оборони. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

  • У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки

У столиці викрили шахраїв, які підробляли листи від військових частин і отримали благодійної допомоги на 1,7 мільйона гривень. За даними слідства Офісу генпрокурора та Київської прокуратури, фігуранти, не маючи жодного відношення до ЗСУ, надсилали благодійним фондам та волонтерським організаціям від імені військових частин листи із проханням надати гуманітарну допомогу. Пізніше підозрювані під виглядом представників військових частин, у військовій формі, з печатками нібито військових частин приїжджали на зустріч та отримували від представників фондів тактичне знаряддя, медичне обладнання та аптечки, які реалізовували на власний розсуд.

Шахрайство викрили, коли представники благодійного фонду зв’язалися з однією з військових частин щоб підтвердити факт отримання допомоги, однак військові повідомили, що жодних листів до фонду не писали і допомоги не отримували. Зазначається, що наразі правоохоронці встановили причетність фігурантів до семи епізодів шахрайства на загальну суму близько 1,7 мільйона гривень. Обох зловмисників затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів