Поділитись:

Волинські депутати звернулися до влади з проханням заборонити нарешті УПЦ «МП»

Вівторок, 19 березня 2024, 14:10
Волинські депутати звернулися до влади з проханням заборонити нарешті  УПЦ «МП»

Депутати Волинської обласної ради направлять звернення до Верховної Ради України щодо негайного прийняття цілому законопроєкту № 8371, який має покласти край діяльності релігійних організацій із центром керування в країні-агресорці.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Волиньради у вівторок, 19 березня.

У зверненні йдеться, що широкомасштабна російська війна з її злодіяннями та звірствами остаточно викрила підступну і продажну подобу Української православної церкви «московського патріархату». –

«Лицемірно прикриваючись статусом духовних осіб і свободою віросповідання, у стінах храмів та монастирів УПЦ МП кремлівська агентура в рясах десятиліттями наполегливо і цілеспрямовано плекали розкольницьку, антиукраїнську та антидержавницьку підривну діяльність», – зазначають автори звернення.

Зауважимо, що ще у жовтні 2023 року Верховна Рада України у першому читанні схвалила законопроєкт, що мав би покласти край діяльності «російської церкви» в Україні.

«Тим часом служителі української філії російської церкви і надалі безперешкодно чинять духовну окупацію, зводять нові храми, безкарно зомбують вірян, відмовляються відспівувати загиблих героїв, виправдовують війну.

Чим би не було обумовлено зволікання депутатів Верховної Ради України із законодавчою забороною діяльності УПЦ МП – це однаково викликає справедливе обурення і глибоке несприйняття національно вмотивованої частини українського суспільства, спантеличує міжнародних партнерів, підриває обороноздатність країни та загрожує національній безпеці держави», – додають у зверненні до Верховної ради.

Нещодавно Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, який посилив урядову версію проєкту відповідного закону, рекомендував парламенту схвалити його в цілому. Тому депутати Волинської обласної ради вирішили вкотре звернутися до Верховної Ради з вимогою негайно прийняти в другому читанні і в цілому законопроєкт № 8371.

«Російська православна церква нарешті має бути заборонена законом, а діяльність усіх, афілійованих з нею релігійних організацій, припинена. Зректися духовних тягарів чужої руйнівної ідеології зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі», – резюмували автори.

Нагадаємо: у Луцьку хотіли забрати землю у найбільшого храму УПЦ «МП» – Собору Всіх Святих Землі Волинської, але депутати з порушенням регламенту рішення «завалили». Деякі з них заявили, що з «московським патріархатом» треба поводитися м'якше й доклали максимум зусиль, щоб проєкт не прийняли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18 квітня 2024
13:13
16 квітня 2024
07 квітня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
12 березня 2024