Поділитись:

Волинська обласна лікарня запрошує охочих перевірити свій сон

Середа, 13 березня 2024, 17:21
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні запрошують усіх охочих перевірити свій сон.

Про це у фейсбуці повідомив Андрій Гнатюк.

15 березня – Всесвітній день сну. З цієї нагоди лікарі ЛОР-відділення Волинської обласної клінічної лікарні оголошують тиждень відкритих дверей. За цей час можна буде безплатно продіагностувати, як ви спите, чи часте у вас апное, тобто зупиняється дихання під час сну, і наскільки воно тривале. Лікарі розкажуть про можливі наслідки апное і як його лікувати, адже одним достатньо простої терапії, іншим – краще зробити операцію.

«Сон – одне із найбільших багатств, дарованих людині природою. Від його якості залежить, наскільки організм відпочив і відновив сили. Загалом протягом життя людина в середньому спить 23 роки, проте це природне багатство в багатьох порушене і некомфортне. Сон безпосередньо впливає на вивільнення гормонів та адаптацію людини до стрімкого ритму сьогодення. Щоби людина могла упродовж доби бути активною і продуктивною, повинна спати не менше 8 годин, і при цьому її дихання має бути стабільним. Апное ж цьому перешкоджає, бо зупинка дихання провокує нестачу кисню для головного мозку. І людина вдихає більше повітря, коли дихальні шляхи звужені, – виникає хропіння. Страждає серцево-судинна система, людина задихається, частіше пробуджується і стає більш схильною до інсультів, інфарктів, депресій, з’являються еректильні порушення. І все ж! Сон, як у малюка, у 70 цілком можливий!» – зазначають фахівці.

Про деталі обстеження можна дізнатися за телефоном: (0332)77-31-26. За цим же номером можна записатися на діагностику й консультацію. Діагностика безпечна, нешкідлива й не передбачає введення медикаментів, а отже, і їх купівлі. Кількість людей в експериментальній групі обмежена, тому покваптеся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів