Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 11 березня

Понеділок, 11 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 11 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 11 березня.

Про те, скільки коштує березовий сік у Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 11 березня 

На Волині уже стартував сезон збору березового соку. Смачний і корисний напій продають за різними цінами.

Що міститься у березовому соку? У березовому соку містяться органічні кислоти, дубильні речовини, мінеральні речовини, залізо, калій, кальцій, глюкоза, фруктоза, фітонциди. Вживання березового соку сприяє розщеплюванню каменів в сечовому міхурі і нирках, очищенню крові, посиленню обмінних процесів.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» промоніторили ціни на цей сік у різних містах Волині.

Про те, який вигляд мав магазин з алкоголем у Луцьку 100 років тому

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 11 березня 

У мережі показали ретрофото алкогольного закладу, який працював у Луцьку.

Його опублікували у фейсбук-спільноті «Волинський край: історія в дрібничках».

Автор публікації, користувач Юрій Васильович зазначив, що заклад працював у часи ІІ Речі Посполитої.

Про те, що на Запоріжжі загинув 37-річний Дмитро Струк з Луцька

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 11 березня 

У Запорізькій області загинув 37-річний водій-радіотелефоніст, солдат Дмитро Струк з Луцька.

Лучанин Струк Дмитро Олександрович, 27 квітня 1986 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації на посаду водія-радіотелефоніста стрілецького відділення в складі стрілецької роти.

Солдат Струк Дмитро Олександрович загинув 9 лютого 2024 року, під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України біля села Новодарівка Запорізької області.

Про новини Волині за понеділок, 11 березня:

  • На Волині з молотка продадуть профілакторій біля озера за пів мільйона

На Волині виставлять на аукціон приміщення колишнього профілакторію, що знаходиться біля озера Добре, Сошичненської громади. Стартова ціна будівлі та підсобних приміщень – 475 195 гривень.

Про це повідомив Фонд державного майна України. 12 березня фонд держмайна проведе аукціон з приватизації цієї будівлі, що поки ще належить Камінь-Каширському лісовому господарству.

  • НА ВОЛИНІ В АВАРІЇ ЗАГИНУВ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ

У селі Куснища Любомльської громади в аварії загинув співробітник сектору реагування патрульної поліції відділення поліції міста Любомль Олександр Самолюк. Аварія трапилася 9 березня. Про трагічну новину повідомило ГУНП у Волинській області. Поліцейському було 30 років. Він перебував поза службою на цивільному авто. Попередньо, чоловік не впорався з керуванням та влетів в огорожу. За фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження, під час якого з'ясують всі обставини.

  • У КОВЕЛІ ЧОЛОВІК ПІД ЧАС СВАРКИ ВДАРИВ НОЖЕМ ЖІНКУ

У Ковелі чоловік вдарив ножем жінку. За інформацією поліції Волині, інцидент стався у ніч на 9 березня. Зазначають, що між співмешканцями виник конфлікт, 32-річний чоловік наніс ножем тілесні ушкодження 33-річній жінці. ЇЇ госпіталізували до лікарні. Нині триває слідство.

  • НА ВОЛИНІ ЗАСУДИЛИ ВОЛИНЯНИНА ЗА УХИЛЕННЯ ВІД ПРИЗОВУ

На Волині судили 38-річного жителя міста Любомля за ухилення від призову за мобілізацією.  Як повідомили у обласній прокуратурі, військовозобов'язаний чоловік, визнаний лікарською комісією здоровим і придатним до військової служби, отримав персональну повістку про необхідність прибуття для відправки у складі команди для проходження служби у ЗСУ, проте 23 жовтня 2023 року без поважних причин не з'явився на пункт збору.  Жодних правових підстав на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації чоловік не мав, але від призову ухилився. Суд призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Про те, що сталось в Україні за день:

  • АТАКА РФ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: ДЕТАЛІ

Над Одеською областю вночі 11 березня сили ППО збили 10 "Шахедів", проте є влучання, зокрема в Одеському районі уражено інфраструктурний об'єкт , пошкодив адміністративні будівлі. Крім того, на місці ураження виникла пожежа, яку загасили рятувальники.

Вдень 11 березня російські війська обстріляли Харківську область, внаслідок атаки постраждали четверо людей.  Як повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, окупанти обстріляли Вовчанськ, через що 70-річна жінка отримала поранення. Також загарбники пошкодили 8 приватних будинків. Крім того атаковано Куп'янський район. Попередньо троє чоловіків поранено. Крім того, за словами Синєгубова, росіяни також атакували зенітними керованими ракетами ЗРК С-300 село Кутузівка.

  • УКРАЇНА ОФІЦІЙНО ПОЧИНАЄ ПЕРЕМОВИНИ ЗІ США ТА ЄС ЩОДО ВІДНОВЛЕННЯ ПАСАЖИРСЬКИХ АВІАПЕРЕВЕЗЕНЬ​​​​​​​

Українська влада починає офіційні перемовини з регуляторами Сполучених Штатів та Європейського Союзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень в Україні. Консультації відбуваються також із адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. Про це повідомив віцепрем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в інтерв’ю «РБК-Україна».

За його словами, неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів — європейського та американського. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як ринок буде працювати в умовах воєнного стану, а також свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми. Кубраков відзначив, що одним із прикладів країн, де працюють аеропорти в умовах загрози обстрілів, є Ізраїль.

  • ПЕРША СТАТУЕТКА В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ: ДОКУМЕНТАЛЬНИЙ ФІЛЬМ «20 ДНІВ У МАРІУПОЛІ» ЗДОБУВ ОСКАР​​​​​​​

У ніч з 10 на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження найпрестижнішою кінопремією світу – Оскар 2024. Переможцем в номінації Найкращий повнометражний документальний фільм стала стрічка "20 днів у Маріуполі". Документальна стрічка режисера Мстислава Чернова стала третім українським фільмом, номінованим на премію Американської кіноакадемії за 96 років її існування та стала першою стрічкою-переможцем в історії України. 

Відомо, що фільм "20 днів у Маріуполі" створили режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Вони були останніми журналістами, які залишалися в обложеному Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і зафіксували початок знищення країною-агресоркою українського міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів