Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня

Четвер, 07 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 7 березня. 

Про те, що до Луцька з великим концертом приїде Макс Барських

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня 

Макс Барських у рамках великого туру Україною завітає до Луцька.Зі сцени пролунають хіти з нової платівки співака, яка одразу ж після релізу посіла перше місце в Apple Music, а українські радіостанції підхопили одночасно декілька головних синглів.

Концерт відбудеться 23 червня у замку Любарта. Концерти співака мають благодійний характер. Частина коштів з прибутку буде перерахована на потреби ЗСУ. 

Про те, що керівника нововолинської шахти три дні «ламали» в міністерстві, щоб звільнився

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня 

У Нововолинську шахтарі копальні №9 побоюються зміни керівника, адже переконані, що із його появою нового директора на них чекає закриття підприємства.

«Нашого керівника Володимира Юрківа у вівторок, 27 лютого, визвали в міністерство, де його заставляли написати заяву, щоб він сам звільнився, бо їм так треба. Наш директор нічого не зробив, його три дні «ламали». Він сказав, що люди на шахті його не зрозуміють, це буде означати здачу підприємства. Після цього я особисто розмовляв із заступником міністра Хейлом, він повідомив про те, що прийняв рішення закрити 9-ту шахту. Я в свою чергу запитав, чи має він такі повноваження, після чого була розмова на підвищених тонах, але відповіді я не отримав», – розповів голова профспілки шахти Василь Гура.

На думку керівника профспілки 9-ої шахти Нововолинська, усе пов’язане з тим, щоб передати діюче обладнання шахти, на якому на даний час видобувається вугілля, на шахту «Бужанська».

Директор нововолинської копальні №9 Володимир Юрків підтвердив інформацію, озвучену головою профспілки, та додав, що у міністерстві йому пропонували не просто звільнитися із 9-ї шахти, а перейти працювати на іншу копальню, приміром, головним інженером на шахту «Бужанська». Він відмовився. 

Про те, що у Луцьку біля драмтеатру хочуть дозволити двосторонній рух

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня 

Вчора, 6 березня, відбулося чергове засідання робочої групи з питань організації дорожнього руху. Зокрема, говорили про зміну руху транспорту в центральній частині міста, про паркування на проспекті Волі та вулиці Коперника та незаконне перекриття вулиці до села Прилуцьке.

Що може змінитися в організації дорожнього руху найближчим часом?

Перше – запровадження двостороннього руху на вулиці Словацького. Мова йде виїзд позаду драмтеатру з паркувального майданчика біля Палацу культури відразу на проспект Волі.

Друге – заборона руху великого вантажного транспорту в центральній частині міста. Зокрема, йдеться про райони ЦУМу, Променя, Слона та Київського майдану. Перш за все ці зміни мають вплинути на фури з довгими причепами, які підвозять товар до закладів торгівлі. На наступному засіданні, за словами Михайла Находа, уже мають представити проєкт організації дорожнього руху на цих ділянках.

Третє – врегулювання паркування авто на проспекті Волі та вул. Коперника.

Підтвердили смерть бійця з Волині Олега Верешка

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня 

Офіційно підтвердили загибель рожищанина Олега Верешка, 1986 року народження, котрий вважався безвісти зниклим.

Солдат-контрактник 46-ї окремої аеромобільної бригади Олег Борисович Верешко загинув 20 серпня 2023 року в районі населеного пункту Вербове Запорізької області в результаті мінометного обстрілу.

Траур за загиблим Героєм триватиме з 7 до 9 березня 2024 року включно. Протягом цих днів у Рожищенській громаді мають бути приспущені Державні Прапори України на адміністративних будинках місцевих органів державної влади й органів місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств, установ і організацій.

Знайшли гаманець, паспорт і пов'язку зниклої три тижні тому 17-річної волинянки

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 7 березня 

У лісі на Камінь-Каширщині, де вже 3 тиждень розшукують зниклу 17-річну Аліну Божко, знайшли ще кілька її речей.

Про це телеканалу «Конкурент TV» повідомив начальник Камінь-Каширського районного відділу поліції В’ячеслав Мартинюк.

Нагадаємо, Аліна Божко зникла під час відпочинку з друзями у суботу 17 лютого. Щодня до активних пошуків долучаються поліцейські, рятувальники, військові, прикордонники та небайдужі місцеві. Як наголошують правоохоронці, пошуки не припинять, поки не знайдуть дівчину.

Про те, що сталося в Україні за день 

Про атаку росії регіонів України 7 березня 

Російські окупанти у ніч проти 7 березня атакували безпілотниками територію навчального полігону ДСНС в Харківській області. Внаслідок обстрілу частково зруйнована одноповерхова адміністративна будівля навчального полігону одного з навчальних закладів системи ДСНС. Також горіли конструктивні елементи перекриття та даху цієї споруди. За даними ДСНС, загиблих та постраждалих немає.

Зранку росіяни обстріляли Херсон, внаслідок чого отримав поранення 45-річний чоловік.

Крім того, війська росії обстріляли керованими авіаційними бомбами місто Вовчанськ у Харківській області. Відомо про щонайменше одну загиблу людину. Обстріл відбувся близько 10:00. Попередньо, зафіксовано влучання трьох КАБів по приватному сектору. Одна жінка, у віці близько 40 років, загинула під завалами будинку. 

Вдень 7 березня окупанти завдали авіаційно-ракетного удару по місту Суми – пошкоджена цивільна інфраструктура. Видання«Кордон. Медіа» повідомило, що через російську атаку пошкоджені лікувальні і навчальний заклади, автівки, розбиті шибки. Інформація щодо постраждалих уточнюється, адже люди не встигли піти в укриття, бо вибух відбувся одразу після оголошення тривоги.

Російська ДРГ намагалася зайти у Сумську область

У ніч проти 7 березня українські прикордонники зупинили російську диверсійно-розвідувальну групу на території Сумської області. Як повідомили у Держприкордонслужбі,  По диверсантах одразу відкрили вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Противник відступив, його втрати уточнюються. За даними Сумської ОВА, вночі та зранку росіяни здійснили 12 обстрілів прикордонних територій населених пунктів Сумської області.

Про те, що у Польщі під час протестів фермерів постраждали 13 правоохоронців

У Польщі під час протестів фермерів 6 березня постраждали 13 правоохоронців. Один з них отримав серйозне поранення в голову. Про це як повідомив заступник міністра державного майна Польщі Роберт Кропівницький у етері Polskie Radio.

За його словами, вчиняти такого роду протести, навіть в ім'я законних вимог, — неприпустимо. Він також додає, що склалося враження, наче до фермерів «приєдналися бойовики». Він також зазначив, що поліція діяла правильно, коли застосовувала газ проти мітингарів, оскільки ті не виконували наказів правоохоронців.

Натомість прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що «не збирається говорити з хуліганами», а вестиме перемовини саме з фермерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів