Як мер Луцька вкотре маніпулює цифрами: проведені закупівлі та оплачені товари для ЗСУ – різні речі

Четвер, 07 березня 2024, 14:08

Луцький міський голова опублікував на своїй сторінці інформацію, що у лютому для воїнів провели закупівлі на суму понад 70,7 мільйона гривень. Але фактично з цієї суми оплатили товарів лише на трохи більше як 50 мільйонів.

centerДопис Ігоря Поліщука

Про це повідомила депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук.

«Знову порушую тему допомоги нашим воїнам від Луцької міської ради. Днями мер Луцька опублікував на своїй сторінці дані про те, що у лютому було проведено закупівель на суму 70 786 874,00 грн. Навіть додав таблицю з позиціями, які товари ніби то придбали для наших воїнів. Достовірність цих даних я вирішила уточнити в очільниці департаменту фінансів Лілії Єлової, тож зробила відповідні уточнення щодо доручення, яке ми дали на сесії 21.02.2024 р. Відповідь мене вразила», – пише депутатка.

centerРоз'яснення від Лілії Єлової

Вона додає, що станом на 29 лютого 2024 року з міського бюджету за товари на ЗСУ заплатили понад 50 млн грн. За січень міська рада заплатила 13 мільйонів, а за лютий – 36,8 мільйона.

З цього можна зробити декілька висновків:

«Висновок 1: перш ніж сліпо вірити написаному мером – варто добряче розібратися у ситуації та з’ясовувати деталі. Висновок 2: Луцький мер Поліщук вкотре злукавив і обводить громадськість навколо пальця», – резюмувала Алла Надточій.

centerАлла Надточій
 

Нагадаємо: Луцький міський голова Ігор Поліщук змовчав, що з жовтня передає не усі премії, надбавки та доплати зі своєї зарплатні на допомогу Збройним силам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: