Поділитись:

Голову Сошичненської громади Ігоря Волосюка судитимуть

Понеділок, 19 лютого 2024, 16:41
Голову Сошичненської громади Ігоря Волосюка судитимуть

Уповноважена особа Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини склала шість протоколів про адміністративне правопорушення щодо голови Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області Ігоря Волосюка.

Про це інформують на сайті Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

До Уповноваженого звернулося одразу кілька громадян щодо порушення головою Сошичненської сільської територіальної громади вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

«Запити стосувалися виключно публічної інформації. Заявники зверталися здебільшого про видатки та цільове використання коштів з бюджету Сошичненської сільської ради, надання матеріальної допомоги заступникам голови сільської ради та з іншою інформацією, що належить до публічної. Деякі запити були задоволені частково або взагалі відмовлено у задоволенні таких запитів без належної законної аргументації», – йдеться у повідомленні.

Представник Уповноваженого у Волинській області неодноразово звертався до голови громади з листами роз’ясненнями щодо доступу громадян до публічної інформації. Проте його вимоги проігнорували та жодної відповіді на вище вказані листи Ігор Волосюк не надав.

«З огляду на викладене стосовно Голови Сошичненської сільської ради склали шість протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 188-40 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: невиконання законних вимог Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Зазначені протоколи направили до Камінь-Каширського районного суду Волинської області», – додають на сайті.

Якщо Вам відмовили у доступі до публічної інформації або ваші права на звернення та у сфері захисту персональних даних – порушені, Ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: [email protected];
  • на гарячу лінію: 0800501720;
  • за тел. 044-299-74-08.

Нагадаємо: журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» направляли запит на інформацію щодо даних про освіту меддиректора Луцької стоматполіклініки Марини Орел. Адже були підстави вважати, що її рівень кваліфікації не відповідає посаді. Проте тоді нам відмовилися показувати диплом вже ексмеддиректора. За захистом своїх прав на цю суспільно-важливу інформацію ми звернулись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав люди. Після чого у стоматполіклініці інформацію одразу надали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024