Поділитись:

У Луцьку підвищать тарифи на тепло та гарячу воду

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 16 лютого 2024, 13:25
У Луцьку підвищать тарифи на тепло та гарячу воду

Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» з 1 березня встановить нові тарифи для категорій «бюджетні установи», «релігійні організації» та «інші споживачі», але не для «населення».

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцькради у середу, 14 лютого.

«Встановити для ДКП «Луцьктепло» кориговані тарифи на теплову енергію (виробництво, транспортування, постачання). Встановити для ДКП «Луцьктепло» кориговані тарифи на послуги з постачання гарячої води», – йдеться у рішенні.

Таким чином тариф на тепло росте для трьох категорій: «бюджетні установи», «релігійні організації» та «інші споживачі». З 1 березня по 30 вересня 2024 року ріст в середньому складе:

  • на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії – 2,03-4,51%;
  • на послугу з постачання гарячої води – 2,5-4,6%.

Ріст зумовлений, як зазначають в ДКП «Луцьктепло», зміною цін на постачання електроенергії, послугу з розподілу електроенергії та збільшенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Разом з тим на підприємстві наголошують, що вищезгадані кореговані тарифи на теплову енергію та послуги застосовуватимуть для категорій «бюджетні установи», «релігійні організації» та «інші споживачі», оскільки під час дії воєнного стану діє мораторій на підняття тарифів для споживачів категорії «населення». Громадянам можна буде підвищити тарифи лише через 6 місяців після скасування воєнного стану.

Нагадаємо: комунальне підприємство «Луцькводоканал» підняло плату за абонентське обслуговування для всіх категорій споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024