Поділитись:

У КП «Луцькводоканал» прокоментували звинувачення в закупівлі труб за завищеними цінами

Середа, 31 січня 2024, 17:22
У КП «Луцькводоканал» прокоментували звинувачення в закупівлі труб за завищеними цінами

Нещодавно КП «Луцькводоканал» провів тендер на ремонт аварійного магістрального каналізаційного колектора, в якому взяла участь лише одна фірма. Тоді видання «Наші гроші» повідомило, що, ймовірно, на цій закупівлі комунальники переплатили 3 млн гривень за труби. Проте очільник водоканалу Віктор Гуменюк відкинув ці звинувачення.

Про це йшлося під час засідання сесії міської ради у середу, 31 січня.

Тоді журналісти писали, що на Львівщині та у Луцьку закупили однакові труби для ремонту мереж. Але «Луцькводоканал» зробив це на майже три мільйони гривень дорожче. Зі слів Гуменюка, це твердження не відповідає дійсності, бо ж мова йде не про однакові труби.

«Тоді виникає логічне питання – які каналізаційні труби аналогічного діаметру порівняли у селі Зимна Вода та Луцьку так звані «експерти» з інформаційного видання?

У селі Зимна Вода провели тендер на «Ремонт вулиці». Навіть для пересічного громадянина є зрозумілим одне першочергове завдання в таких роботах – відвести дощові та талі води. Це здійснюється за допомогою дренажних труб різного діаметра. Каналізаційні труби мають суттєві відмінності у виконанні, герметичності, міцності, стійкості до агресивного середовища, відповідно і у вартості, в порівнянні з дренажними», – зазначив Віктор Гуменюк.

На сайті Луцької міської ради додають, що порівнювати каналізаційну мережу в Луцьку з неіснуючою каналізацією в селі Зимна Вода не зовсім коректно. Бо ж йдеться про порівняння каналізаційної й зливової мереж в різних умовах забудови. Гуменюк також зауважив, що під час оголошення закупівлі артикул на ці труби йде узагальнений. Проте вже в документації зазначені конкретні технічні характеристики.

«В програмному продукті «АВК», який в переважній більшості використовується проєктантами, кошторисними закладені узагальнені назви матеріалів чи обладнання, а конкретна специфікація визначається безпосередньо в проєктній частині», – пишуть на сайті ради.

Також на сайті розмістили й документи, у яких вказано, що труби купували різні.

Проте на запитання депутата від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайла Находа про те, чи буде водоканал судитися з виданням, Віктор Гуменюк сказав, що ні.

Нагадаємо: лучани цього року можуть отримати нові платіжки за послуги з водопостачання та водовідведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів