Поділитись:

Комітет з нацбезпеки поки не ухвалив рішення щодо законопроєкту про мобілізацію

Вівторок, 09 січня 2024, 19:29
Комітет з нацбезпеки поки не ухвалив рішення щодо законопроєкту про мобілізацію

Комітет Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки рішення стосовно урядового та альтернативних законопроєктів про мобілізацію ухвалюватиме 10 січня.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Фріз в ефірі телемарафону, – пише Суспільне.

«Станом на сьогодні є пропозиція, аби Міноборони підготувало черговий драфт щодо змін, які необхідно внести. І в такому форматі, із зауваженнями від фракцій він може бути внесений у ВР для першого читання», – зазначила парламентарка.

Фріз підкреслила, що «було б правильно, аби МО, як розробник даного законопроєкту від уряду, відкликало його на доопрацювання та внесло у належній редакції, що не буде викликати стільки суперечливих стосовно нього думок».

Своєю чергою Федір Веніславський на тому ж телемарафоні розповів, що Комітет з нацбезпеки «працював весь світловий день і навіть вночі протягом останніх трьох днів над цим законопроєктом».

«Заслуховували і представників МО, і Головнокомандувача ЗСУ, представників Генштабу, Мінветеранів, Мінекономіки, були наші колеги – голови Комітетів з питань антикорупційної, податкової, фінансової політики, економічного розвитку. Дуже багато положень, які є дискусійними», – заявив нардеп

Парламентар наголосив: «І у тому варіанті, який подав Кабмін, навряд чи може бути предметом ретельного аналізу й допрацювання. Хоча завтра, думаю, Комітет визначиться».

Веніславський додав, що нині спрогнозувати результати завтрашнього рішення комітету неможливо, «тому що багато нардепів самі для себе не визначилися, на якій позиції будуть наполягати».

«Але, за результатами нашої роботи триденної з представниками МО та Генштабу, насамперед ми узгодили ті норми, які влаштовують і переважну більшість нардепів, і МО. Залишилося кілька положень, які або комітет вважає, що вони не мають потрапити до тексту закону, а МО вважають, що вони мають потрапити. Насамперед мовиться про можливість електронних повісток», – підсумував парламентар.

Нагадаємо: зараз в Україні підпадають під загальну мобілізацію чоловіки 18-60 років, проте чинне законодавство передбачає низку підстав, які визначають чоловіків непридатними або ж обмежено придатними до служби у воєнний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів