Про найцікавіше: Олександр Котис написав книгу про 1000 років Луцька

Неділя, 31 грудня 2023, 11:23

Волинський краєзнавець Олександр Котис написав книгу про історію Луцька, яка вийде друком у 2024 році.

Про це він розповів у фейсбуці.

«Крізь різні складнощі, а зараз і війну, все одно намагаюся слідувати за своєю зорею. Цього року зав'язалася співпраця з видавництвом Віхола. Ми задумали, щоб я написав книгу про історію Луцька. І написав. Тепер легко про це кажу, бо авторська робота завершена. Тепер це видавничий план Віхоли на 2024 рік», – йдеться в дописі.

Зі слів Олександра Котиса, це буде книга про 1000 років Луцька.

«Про вибрані найважливіші події, про людей, місця. Про героїв історії. А також про те, навіщо нам це все і чому я вже 15 років поспіль цим займаюся. Серед іншого, я планував, щоб читач зрозумів місто. Відчув, наскільки це можливо з читання однієї книги, цю тисячу років і відкрив для себе щось нове. Не тільки фактажні, а й певні моральні цінності. А хто ніколи в Луцьку не був, щоб прочитавши книжку, склав уявлення про нього і захотів тут побувати», – зазначає автор.

В коментарі сайту новин Луцька і Волині ІА «Конкурент» Олександр Котис додав, що в книзі він коротко розповість про найцікавіші, на його погляд, події і людей в історії Луцька. До того ж книга буде ілюстрована.

«Це книжка не наукового, але і не художнього формату. Вона буде поєднувати краєзнавство і сторітелінг», – повідомив автор.

Окрім того, в книзі йтиметься також і про те, які події пережив автор, пізнаючи історію Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: