Поділитись:

Xiaomi представила свій перший електромобіль

П'ятниця, 29 грудня 2023, 01:29
Xiaomi представила свій перший електромобіль

Китайський виробник електронної техніки Xiaomi представив свій перший електромобіль і оголосив, що прагне увійти до п’ятірки найкращих автовиробників світу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Генеральний директор компанії Xiaomi Лей Цзюнь заявив, що седан SU7 є довгоочікуваною моделлю, оснащеною технологією "суперелектродвигуна", здатною забезпечити швидкість прискорення, вищу, ніж в електромобілів Tesla та Porsche.

Xiaomi представила свій перший електромобіль 

Очікується, що електромобіль надійде в продаж через кілька місяців.

«Наполегливо працюючи впродовж наступних 15-20 років, ми станемо одним з п'яти найбільших світових автовиробників, прагнучи підняти автомобільну промисловість Китаю в цілому», - сказав Лей Цзюнь.

Xiaomi представила свій перший електромобіль 

SU7 буде випускатися у двох версіях - з запасом ходу до 668 км на одному заряді та з запасом ходу до 800 км. Для порівняння, Model S від Tesla має запас ходу до 650 км.

Вартість електромобіля поки не оголошена. За словами Лея, вона буде «дійсно трохи високою, але такою, яку кожен вважатиме виправданою».

Автомобілі будуть вироблятися підрозділом державного автовиробника BAIC Group на пекінському заводі річною потужністю 200 тис. авто.

Xiaomi пообіцяла інвестувати $10 млрд в автомобілі протягом десятиліття і є одним з небагатьох нових гравців на китайському ринку електромобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів