Поділитись:

Луцька влада не врахувала у бюджеті жодної пропозиції людей з громадських слухань

Середа, 20 грудня 2023, 20:14
Луцька влада не врахувала у бюджеті жодної пропозиції людей з громадських слухань

Луцька влада не врахувала жодної пропозиції від громадськості та військових, які озвучували під час громадських консультацій по бюджету.

Про це повідомив депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход на своїй сторінці у фейсбук.

Більшість пропозицій, зазначає депутат, озвучених на бюджетних слуханнях присутніми зводилися до двох позицій: передбачити на підтримку ЗСУ 500 мільйонів гривень замість 250 мільйонів гривень та спрямувати 50 мільйонів замість 20,7 мільйона на ветеранський хаб.

«Саме так було закріплено в попередньому рішенні міської ради від 29 листопада. Джерела для пошуку додаткових коштів також були запропоновані. Проте, керівники міста всіляко обґрунтовували, що більше коштів знайти неможливо на цей момент. Але водночас, прямо під час сесії, за декілька хвилин міський голова та окремі депутати швиденько знайшли додаткових 56 млн на підтримку ЗСУ. Дивно, правда? Можуть знайти, якщо захочуть. Але часто просто не хочуть шукати, або не вигідно», – пише Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход

Зокрема, як інформує депутат міськради, для цього зняли кошти:

  • з програми висвітлення роботи міськради – 1 млн;
  • з демонтажу білбордів КП «Луцькреклама» – 900 тисяч;
  • з резервного фонду (депутатський фонд) – 4,2 млн;
  • з соціального захисту перерозподілили на заходи тероборони – 10 млн;
  • з передбачених на енергоносії – 40 млн.

Депутат Михайло Наход підкреслює, що таким чином міський голова показав своє ставлення до громади:

«Ігор Поліщук вчергове продемонстрував, як він ставиться до пропозицій громадськості та військових. Для нього громадськість лише зайва ланка, щоб створити видимість демократії у громаді», – йдеться у дописі.

Нагадаємо: на сесії Луцької міської ради, замість обіцяних 500 мільйонів для ЗСУ, виділили тільки 306 млн. І то під тиском громадськості. Оскільки в бюджеті гроші з'явились, військові частини закликають писати запити, аби ці кошти пішли за призначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024