Поділитись:

Луцьку дитячу залізницю таки повернули у власність міста (фото)

Середа, 20 грудня 2023, 12:27
Луцьку дитячу залізницю таки повернули у власність міста (фото)

У Луцьку таки прийняли на баланс комплекс дитячої залізниці.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради у середу, 20 грудня.

«Це дасть змогу відновити функціонування Луцької дитячої залізниці як місця відпочинку для дітей та дорослих», – йдеться у пояснювальній записці.

Луцьку дитячу залізницю таки повернули у власність міста (фото)Луцьку дитячу залізницю таки повернули у власність міста (фото)

Загалом на комплексі планують здійснювати позашкільну профорієнтаційну діяльність для учнів громади, належним чином утримувати та поліпшувати благоустрій території залізниці, а також зберегти приміщення головної станції «Росинка».

Очільник департаменту економічної політики Борис Смаль повідомив, що на місці буде навчальний центр, де будуть навчати майбутніх залізничників. За його словами, на це є попит.

«До мене зверталися люди з таким проханням, там колись навчали залізничників, зараз ми над цим працюємо. Також є вже й пропозиції від підприємців для розміщення тимчасових торговельних споруд, але ми над цим працюємо», – розповів Смаль.

Він також повідомив, що поки не знає, скільки коштуватиме відновлення залізниці, адже для цього треба робити грошову оцінку й розробляти проєктно-кошторисну документацію. Роботи планують розпочати весною 2024 року.

До слова, первинну вартість комплексу дитячої залізниці оцінили в понад 3,2 мільйона гривень, але зараз майно оцінюють лише в 149 тисяч гривень.

Нагадаємо: Луцька дитяча залізниця продовжує руйнуватися. Влітку тут провели мінімальні роботи із благоустрою: замінили вікна і покосили траву. Зараз у вагонах знову немає скла, вікна заколотили дошками, щоб убезпечити майно від вандалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024