Поділитись:

Коли і як запрацює дитяча залізниця у Луцьку (відео)

Вівторок, 21 листопада 2023, 14:43
Коли і як запрацює дитяча залізниця у Луцьку (відео)

Луцька дитяча залізниця буде використовуватися як зона для навчання та рекреації одночасно. Майновий комплекс планують передати одному з позашкільних навчальних закладів міста.

Про це в коментарі «Суспільному» розповів керівник департаменту економічної політики Борис Смаль.

Майновий комплекс дитячої залізниці – це теплотяг, два пасажирських вагони, дві станції «Росинка» і «Водограй», стрілочні пости, колія, шпали, світлофори та інше майно.

У якому форматі працюватиме дитяча залізниця в Луцьку

Зі слів Бориса Смаля, Луцька дитяча залізниця працюватиме за двома основними напрямками: 

  • навчання майбутніх залізничників, цю традицію у Луцьку хочуть продовжити; 
  • рекреаційна зона.

«Тут буде щось креативне, не в такому вигляді, що сів в одну станцію, поїхав і нічого не бачиш. Ми щось нове придумаємо», – каже Борис Смаль.

Коли відновить роботу Луцька дитяча залізниця

Міська влада має плани щодо подальшого майбутнього дитячої залізниці. Але реалізують їх вже наступного року, бо погода зараз не дозволяє проводити там благоустрій.

«Який буде штат і хто там працюватиме, поки не обговорювали, бо боролися за передачу. Маємо в планах враховувати ідеї колишніх залізничників», – говорить керівник міського департаменту економічної політики.

Скільки вартуватиме благоустрій залізниці бюджету міста

Борис Смаль каже: два роки тому благоустрій Луцької дитячої залізниці включно з закупівлею меблів для станцій вартував близько 20 мільйонів гривень. Зараз, з його слів, це буде як мінімум 25 мільйонів гривень.

«Наступного року будемо формувати новий кошторис, але хочемо там і заробляти, не тільки витрачати з бюджету. Ми від громади ще будемо збирати ідеї щодо того, які можна там впроваджувати заходи, проєкти тощо. – уточнив Смаль. – Бо, зрештою, почалося це все з ініціативи лучан, які бачили, що об’єкт руйнується і перетворюється в занедбану будівлю».

Нагадаємо: Кабмін передав дитячу залізницю у власність Луцької міської громади за умови збереження його цільового призначення та зобов’язання не відчужувати в приватну власність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів