Поділитись:

У меддиректора Луцької стоматполіклініки немає диплома стоматолога (відео)

Четвер, 07 грудня 2023, 15:24
У меддиректора Луцької стоматполіклініки немає диплома стоматолога (відео)

Директорка Луцької стоматполіклініки Любов Яковчук заявила, що медичному директору в її закладі не потрібна освіта стоматолога. Ба більше, вона зазначила, що директор міської стоматології теж може бути не стоматологом.

Про це очільниця закладу розповіла у коментарі журналістам телеканалу «Конкурент TV».

Нагадаємо, що нещодавно ми писали про відсутність стоматологічної освіти у медичного директора міської стоматполіклініки Марини Орел. Наші журналісти направили три запити на інформацію в заклад, з проханням показати диплом Марини Степанівни, проте нам всіляко відмовляли. В одній з відповідей повідомили, що пані Марина має кваліфікацію лікаря. Але, за інформацією дотичного до поліклініки джерела, такої кваліфікації бути не може.

Марина ОрелМарина Орел

Крім того, перед призначенням Орел для медичного директора зменшили кваліфікаційні вимоги. Спочатку медичний директор повинен був мати три роки стажу на керівних посадах та п'ять років працювати за основною лікарською спеціальністю (стоматологія). Проте з призначенням пані Марини вимоги зменшилися: три роки стажу за основною лікарською спеціальністю або рік роботи на керівних роботах. Тобто, за новими вимогами, їй навіть не треба працювати стоматологом, а достатньо лише рік досвіду на керівній посаді. Хоча сама ж директорка заявляла, що в клініці мають працювати професіонали, а тут виходить, що вимоги до «професіоналів» зменшують.

У коментарі журналістам телеканалу «Конкурент TV» директорка Любов Яковчук розповіла, що внутрішні документи вони можуть змінювати перед призначенням нової людини, а медичному директору взагалі необов'язково бути стоматологом.

«А необов'язково мати стоматологічну освіту, не обов'язково. Нє, навіть директор може бути не стоматолог. Посадові ми ж можемо змінювати з кожним разом, коли приходить новий працівник», – каже Любов Яковчук.

Проте, згідно з довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників (охорона здоров'я), медичний директор має отримати спеціалізацію відповідно до того закладу, в якому працює. Якщо йде мова про стоматологію, то й меддиректор має бути стоматологом.

ДовідникДовідник

Журналісти намагалися поспілкуватися із Мариною Орел, проте в поліклініці на проспекті Волі їм повідомили, що жінка працює в іншому відділені – на Степана Бандери. Але й там вона не змогла вийти до журналістів через «надмірну зайнятість», однак з нею вдалось поспілкуватися телефоном.

Чинна медична директорка розповіла, що має спеціалізацію лікаря, а кваліфікація у неї – «Медико-профілактична справа, медицина». Вона також підтвердила відсутність кваліфікації стоматолога.

Тому зі слів Марини Орел виходить, що вона обіймає крісло медичного директора стоматполіклініки, але без необхідної для цього стоматологічної освіти.

Нагадаємо: раніше медичним директором стоматології була Любов Яковчук (Качмар), чиї інтереси лобіює міський голова Ігор Поліщук, завдяки якому вона у вересні й отримала крісло директорки. Ще у жовтні 2022 року мер Луцька публічно розкритикував роботу директорки КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Світлани Черниш, що стало початком «зачистки» для «своєї» людини, про що повідомляло наше видання. Це потягнуло за собою ряд подій, в результаті яких директоркою й стала його протеже пані Любов Яковчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів