Поділитись:

«Ви нам будете вказувати, коли сміятися?» – луцький воїн про сюжет місцевого ЗМІ

Середа, 06 грудня 2023, 14:21
«Ви нам будете вказувати, коли сміятися?» – луцький воїн про сюжет місцевого ЗМІ

Військовослужбовця з Луцька Сергія Поліщука обурив сюжет місцевого телеканалу про те, що військові влаштували благодійний аукціон у День пам'яті жертв Голодомору. Збирали військові та благодійники кошти на FPV-дрони для воїнів, але одному зі ЗМІ це не сподобалось.

Про це він розповів у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Спершу Сергій Поліщук розмістив на своїй сторінці у фейсбук обурливий допис, в якому звинуватив журналістів у зневазі до військових та патріотів, які підтримували військо.

Нам же Сергій розповів, що організувати благодійний аукціон було важко, адже обирали день, аби усі військові змогли долучитися. За його словами, він туди прийшов у перерві між бойовими виходами й для того, щоб зустрітися з колегами-військовими, мусив виконати усі бойові завдання.

«Якщо коротко, то приїзд ми планувати так, щоб у всіх була змога. Адже ми виконуємо бойові завдання на різних напрямках. Нам було дуже важко зібратися разом. Ми не можемо придумати собі дату. У нас була можливість – ми приїхали. Щоб я міг приїхати, я мав виконати поставлені бойові завдання від командування. Я не міг кинути усе. Це у мене було відрядження для отримання гуманітарного вантажу і так співпало, що я зміг виїхати й потрапити на цей захід», – розповідає Сергій Поліщук.

Сергій ПоліщукСергій Поліщук

Військовий зазначає, що на благодійному аукціоні були також воїни, які вже не можуть виконувати бойові завдання. Серед таких – Тарас Сасовський, який втратив обидві кінцівки під час бойового виходу. Також був чоловік, якого захисники поміж себе називають «чемпіоном світу», бо за 1,5 метра від нього розірвався град і той зміг вижити. Сергій додатково зазначає, що у воїнів інше сприйняття смерті, бо ж вони її бачать щодня.

«Це був популістичний вихід новин через рух військових, який зараз робиться. У тому числі й ситуація на сесії міської ради. Ми хочемо, щоб влада робила те, що їй кричать з фронту, а не депутати з трибун. Військові краще знають, що потрібно на фронті. Якщо комусь цікаво, що ми їмо, то чому ніхто не прийшов до нас з «Аверсу» і не запитав, чому ми не вшанували пам’ять. Який «Аверс» взагалі зробив сюжет про День пам’яті жертв Голодомору? Думаю, що ніякий. Чи «Аверс» буде нам нагадувати про місію «На щиті»? Це ми їм можемо нагадати», – каже військовий.

Згадав він і про сюжет щодо військовослужбовця Андрія Козюри. Сергій зазначив, що Козюра може і не воювати, але попри законні причини всеодно пішов на фронт.

«На сьогодні він має повне право не воювати, бо в нього є троє неповнолітніх дітей, а він воює. Він збирає своїми повноваженнями й можливостями FPV-дрони», – розповідає воїн.

Серед присутніх, за словами Сергія Поліщука, були також і відомі особистості, наприклад, льотчик Karaya (Вадим Ворошилов – український військовослужбовець, льотчик 2-го класу, майор Повітряних сил ЗСУ, учасник російсько-української війни. Герой України). Але не оминули цю зустріч високопосадовці, яких чомусь обділив увагою згаданий телеканал.

«Я там виклав прізвище, бо побачив людину, яка безпосередньо має відношення до влади й до телекомпанії «Аверс». Так, я там Олександра Товстенюка (один із найближчих соратників Ігоря Палиці, – ред.) побачив. Не знаю, чого він там був, я не питав. Його в сюжеті не показали, але показали фото Лесі Рудь, яка багато зробила для військових. Про це вони сюжет не випустили, а видали, що їй не можна було сміятися в цей день. Вони ще нам будуть казати, коли нам сміятися, а коли плакати? То хай прийдуть і скажуть, коли нам воювати. Кожного дня гинуть люди, то що нам не сміятися? Коли я приїжджаю, мені не смішно. За два роки війни я тільки один раз чудово провів час в колі однодумців», – каже Сергій Поліщук.

Сергій «S.T.A.L.K.E.R» Григорович, Леся Рудь та Вадим ВорошиловСергій «S.T.A.L.K.E.R» Григорович, Леся Рудь та Вадим Ворошилов

За інформацією Сергія, на тому аукціоні, який засудив місцевий телеканал, вдалось зібрати до двох мільйонів гривень на потреби армії, зокрема на FPV-дрони. Військовий додає, що міська рада довго проводить тендери й це довгий процес, аби отримати необхідне спорядження. Волонтери ж такі речі постачають набагато швидше.

Сергій Поліщук додає, що влада зараз почала чути запити військових і має продовжити їх слухати, а не підтримувати депутатів. Військові, каже Сергій, краще за депутатів знають, що їм потрібно. Крім того, воїн зазначає, що доля міста йому теж не байдужа, адже тут у нього живе дружина та росте син. Тому він хоче аби місто для них було комфортним та безпечним.

Нагадаємо: днями на сесію Луцької міської ради прийшли військовослужбовці, аби нагадати, що війна триває, і на передовій потрібні тисячі FPV, десятки пікапів, мавіків і інші засоби. Військові були обурені рішенням влади: луцька влада на чолі з Ігорем Поліщуком не підтримала пропозицію військових виділити 1,5 мільярда гривень на допомогу воїнам. Ба більше, не підтримала вона й пропозицію виділити 799 мільйонів. Замість цього виділили 500 мільйонів.

Пан Андрій розповів, що військові з підрозділу, де він служить, були обурені тим, що в квітні надіслали запит до міської ради з переліком необхідних речей, зокрема мова про дрони-FPV, мавіки й антени, а отримали всі ці засоби аж в серпні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
09:59
24 квітня 2024
10:45
22 квітня 2024
20:15
21 квітня 2024
09 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024