Нардепа з групи «За майбутнє», який підкуповував топчиновників, взяли під варту в залі суду (відео)

Вівторок, 28 листопада 2023, 11:07

Народного депутата з групи «За Майбутнє» Сергія Лабазюка, якого підозрюють у спробі підкупу держслужбовців, суд відправив під арешт до 21 січня з можливістю внесення понад 40 мільйонів гривень застави.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«28 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди Віцепрем'єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та Голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене виконувачем обов'язків Генпрокурора, та застосував до указаного нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком два місяці з альтернативою внесення 40 млн 260 тис. грн застави, та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення.

Суд ухвалив взяти підозрюваного під варту у залі суду.

САП не називає імені підозрюваного, але опис обставин справи свідчить, що йдеться саме про Лабазюка.

Нагадаємо: Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру чинному народному депутату Сергію Лабазюку, який намагався підкупити топпосадовців у сфері відбудови, 21 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: