Поділитись:

На Волині після п'янки військовий стріляв у побратима: що сказав суд

Понеділок, 27 листопада 2023, 17:27
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

16 травня солдат-гранатометник з Добропілля Донецької області вистрілив у молодшого сержанта. Подія трапилася в селі Лютка Ковельського району. За порушення правил взаємовідносин між військовослужбовцями зловмисник постав перед судом.  

Про це повідомляється у вироку Старовижівського районного суду.  

Вночі гранатометник Сергій Д. зайшов на кухню, де побачив молодшого сержанта. Останній запитав де його горілка, однак солдат на його запитання не відповів, лише повідомив про наказ командира. Сержант мав перенести зброю до спального місця.

Раптом, сержант почав бити Сергія кулаками в обличчя. Згодом, щоб владнати конфлікт, сержант запропонував випити. Удвох спожили по 150 грамів горілки, після чого останній забрав у обвинувачуваного радіостанцію й пішов. 

Пізніше гранатометник побачив його на вулиці. Сержант лаявся в його бік, на що солдат зробив попереджувальний постріл. Згодом чоловік вистрілив з автомата в стегно потерпілого. Молодший сержант упав та відкинув свою зброю.

Про цей випадок солдат повідомив командира. На судовому засіданні обвинувачений просив у потерпілого вибачення та пояснив, що шкодує про скоєне. Казав, що не бажав йому смерті. 

Потерпілий розповів, що перед пораненням почув постріли з боку кухні. Коли знаходився у лікарні, до нього взагалі ніхто не приходив та не допомагав купити ліки чи продукти. Лікування тривало два місяці, але обвинувачений навіть не подзвонив йому. Постраждалий просив стягнути зі свого кривдника 200 000 гривень моральної шкоди. 

Суд ухвалив призначити правопорушнику покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком терміном один рік та шість місяців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів