Поділитись:

На Київщині зловмисники «нагрілися» на харчах для ЗСУ на понад 5 мільйонів (фото)

Понеділок, 27 листопада 2023, 12:22
На Київщині зловмисники «нагрілися» на харчах для ЗСУ на понад 5 мільйонів (фото)

У Київській області організована злочинна група, до якої входили військовослужбовці, працівники ЗСУ та представники двох приватних підприємств викрали харчові продукти, призначені для ЗСУ, на понад 5 мільйонів гривень.

Про це у понеділок, 27 листопада, повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

«У м. Києві та області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та припинено діяльність злочинної групи, до якої входили військовослужбовці, працівники ЗСУ та представники двох приватних підприємств», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисники привласнювали та перепродували продукти харчування, що призначалися для Збройних сил України, а також заволодівали грошовими коштами Міноборони України, призначеними на придбання продуктів харчування.

Установлено, що два приватних підприємства на підставі договорів з МО України протягом червня – листопада 2023 року, здійснюючи постачання продуктів харчування до військової частини, дислокованої на Київщині, діючи у змові зі службовими особами цієї військової частини, вказували у первинних бухгалтерських документах завищений обсяг продуктів харчування, внаслідок чого МО України безпідставно здійснило оплату за неіснуючі продукти харчування на загальну суму понад 5 мільйонів гривень.

Під час проведення санкціонованих судом обшуків вилучили понад 1 млн грн у різній валюті, автомобіль, яким здійснювалось перевезення викрадених із військової частини продуктів харчування, чорнову бухгалтерію, підроблені первинні бухгалтерські документи та інші докази їх протиправної діяльності.

Процесуальним керівником Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону чотирьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 410, та ч. 5 ст. 191 КК України. Санкції статей передбачають підозрюваним покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Тривають слідчо-оперативні дії, встановлюються всі особи, причетні до незаконної схеми.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

На Київщині зловмисники «нагрілися» на харчах для ЗСУ на понад 5 мільйонів (фото)На Київщині зловмисники «нагрілися» на харчах для ЗСУ на понад 5 мільйонів (фото)На Київщині зловмисники «нагрілися» на харчах для ЗСУ на понад 5 мільйонів (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів