Поділитись:

В «Устилузі» зловили чоловіка, який заховав від митників 14 тисяч євро (фото)

Понеділок, 27 листопада 2023, 10:33
В «Устилузі» зловили чоловіка, який заховав від митників 14 тисяч євро (фото)

На митному посту «Устилуг» зупинили чернігівчанина, який намагався  незаконно вивезти за кордон 14 тисяч євро.

Про це у понеділок, 27 листопада, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Випадок трапився на «зеленому коридорі» митного поста «Устилуг».

«Обираючи цю смугу руху, водій легкового авто із двома пасажирами ствердили, що не мають при собі об'єктів для письмового декларування. Під час усного опитування заявили, що на трьох везуть 30 тисяч євро готівкою. Така сума, справді, як еквівалент ліміту в 10 000 євро на одну особу, не потребує додаткових заходів фінансового контролю. Але під час митного огляду автомобіля, крім заявлених купюр, у валізі водія було виявлено ще 14 тисяч євро. За курсом НБУ на дату порушення це становить 549 780 грн», – йдеться у дописі.

Незадекларовані кошти у чоловіка вилучили  справі про порушення митних з ознаками, передбаченими у частині 1 ст. 471 Митного кодексу. Згідно з її положеннями, недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 відсотків від суми перевищення.

В «Устилузі» зловили чоловіка, який заховав від митників 14 тисяч євро (фото)В «Устилузі» зловили чоловіка, який заховав від митників 14 тисяч євро (фото)В «Устилузі» зловили чоловіка, який заховав від митників 14 тисяч євро (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів