Поділитись:

У Польщі на заблокованих пунктах пропуску стоять понад 2000 вантажівок

Неділя, 26 листопада 2023, 14:22
У Польщі на заблокованих пунктах пропуску стоять понад 2000 вантажівок

На трьох пунктах пропуску, які блокують польські перевізники, очікують на в’їзд в Україну близько 2000 транспортних засобів.

Про це вранці 26 листопада повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, – пише «Європейська правда».

У відомстві розповіли, що напередодні разом з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників роздали заблокованим на кордоні водіям на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» 2500 тисячі літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти. У звичайний час через цей пункт пропуску за добу їздили по 680 вантажівок, зараз через блокаду – кілька десятків за добу.

«З польського боку кордону у фізичній черзі очікують понад 800 вантажівок», – зазначають у повідомленні.

Щодо пунктів «Корчова – Краківець» та «Рава-Руська – Гребенне» повідомляють, що кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку складає 700 та 600 транспортних засобів відповідно.

У відомстві нагадали, що з минулого тижня діє Штаб допомоги українським водіям, створений спільно з профільними асоціаціями. Також міністерство ініціювало направлення моніторингових груп ЄС на заблоковані пункти пропуску з метою фіксації реальної ситуації, що склалась на кордоні.

Нагадаємо: 6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною. У понеділок, 13 листопада, деякі з польських перевізників зустрілися з представниками українського та польського урядів, але домовленостей не досягли. У четвер, 23 листопада, почали блокаду ще одного пункту пропуску – «Медика-Шегині». Їхня блокада може тривати до 3 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів