Поділитись:

Як приготувати лимонне печиво вдома

Субота, 25 листопада 2023, 02:23
Як приготувати лимонне печиво вдома

Щоб спекти ніжне розсипчасте печиво, всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Лимонне печиво з тріщинами виходить дуже гарним із ароматним лимонним смаком, а головним інгредієнтом є лимони.

Рецептом поділилася ТСН.

Інгредієнти:

  • борошно
  • 1,5 склянки + 3 ст. л. з гіркою
  • вершкове масло
  • 125 г
  • цукор
  • 100 г
  • яєчні жовтки
  • 2 шт.
  • лимонний сік
  • 3 ст. л.
  • цедра двох лимонів
  • розпушувач
  • 1 ч. л.
  • крохмаль
  • 1 ст. л.
  • сіль
  • щіпка
  • цукрова пудра
  1. У мисці збийте блендером олію, цукор та сіль. Додайте яйця, лимонний сік, лимонну цедру, натерту на тертці. Збийте три-п'ять хвилин.
  2. Додайте частинами борошно, просіяне з розпушувачем та крохмалем. Замісіть м'яке та не липке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть у плівку і відправте на годину холодильник.
  3. З тіста сформуйте кульки розміром із волоський горіх. Кожну кульку обваляйте в цукровій пудрі і викладіть на деко, застелене пергаментом.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Поради:

  • Замість лимонної можна додати апельсинову цедру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів