Поділитись:

Луцьк дасть на ЗСУ пів мільярда у наступному році

П'ятниця, 24 листопада 2023, 10:33
Луцьк дасть на ЗСУ пів мільярда у наступному році

На 2024 рік на ЗСУ Луцька міська рада виділить 500 мільйонів гривень.

Ці кошти підуть на закупівлю дронів, тепловізорів, старлініків, зарядних станцій, оптичних прицілів та всього іншого, що так потребують наші військові, – повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Виділяємо, не дивлячись на те, наступного року ми не доотримаємо понад 300 мільйонів гривень військового ПДФО», – йдеться у повідомленні.

Частина вищевказаної суми буде передбачена одразу при формуванні бюджету, частина під час розподілу вільних залишків.

Також на наступний рік Луцьк відмовляється від коштовних капітальних ремонтів доріг. Окрім того, бюджет участі «4.5.0» на зразок того, що проводився цього року, наступного року буде проведено двічі.

Всі вищевказані положення будуть закріплені в рішенні ради, яке будуть голосувати 29 листопада.

Депутат Луцької міської ради Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі зазначив, що це результат роботи активістів, які не втомлювались висловлювати свою позицію.

«Наступного року з бюджету Луцької громади буде виділено мінімум 500 млн гривень

Це величезна перемога активістів, які раз-по-раз висловлювали свою позицію, що гроші мають виділятися на армію, а не на корупційні ремонти.

Але якщо хтось думає, що це заслуга луцького мера, прошу послухати фрагмент із сесії 30 серпня 2023 року. Де Ігор Поліщук чітко висловлює свою позицію: виділяти гроші на армію - примітивний популізм.

Тому дають - беремо. Але пам.ятаємо...» – йдеться у дописі.

Нагадаємо: 18 листопада лучани вийшли на мирну акцію з вимогою до чинної влади виділяти більше коштів на ЗСУ та закласти на це гроші у бюджеті громади на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів