Поділитись:

Гінеколог-сутенер: у Луцьку вдруге судили колишнього лікаря

Середа, 22 листопада 2023, 09:33
Гінеколог-сутенер: у Луцьку вдруге судили колишнього лікаря

У Луцьку за сутенерство вдруге судили колишнього лікаря-гінеколога Василя Стефанюка. Першу судимість за цей злочин чоловік мав 2020 році – тоді йому призначили три роки умовно. Але після цього він продовжив займатись звідництвом, тож у 2021 році його викрили вдруге. Цього разу суд призначив йому п’ять років тюрми, взявши до уваги, що на іспитовому терміні чоловік не виправився.

Про це пише ZAXID.NET.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, слідство зафіксувало декілька епізодів, коли обвинувачений зводив повій із клієнтами. Один такий випадок стався у березні 2021 року, коли чоловік організував зустріч в готелі в селі Зміїнець біля Луцька. За цю зустріч клієнт заплатив 3 тис. грн.

Окрім цього, правоохоронці зафіксували ще чотири подібні випадки. Зустрічі між клієнтами та дівчатами відбувались у спа-салонах та саунах. Викрили чоловіка у травні 2021 року. Йому вручили підозру за ч.2 ст. 303 ККУ (сутенерство, вчинене повторно), яка передбачає від чотирьох до семи років тюрми.

Судячи з інформації на сайті судової влади, обвинуваченим у цій справі є Василь Стефанюк – колишній лікар-гінеколог пологового будинку. Вперше на сутенерстві та продажі амфетаміну його викрили у 2020 році. Після викриття його звільнили з роботи. Василь Стефанюк уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, відтак суд призначив йому лише три роки іспитового терміну. Втім, перебуваючи на іспитовому, він продовжив займатись сутенерством.

Суддя взяла це до уваги.

«[Обвинувачений] на шлях виправлення не став, належних висновків не зробив, знову вчинив тяжкий злочин в період іспитового строку, що свідчить про його небажання стати на шлях виправлення. [...] Тому суд вважає, що його виправлення та перевиховання не можливе без ізоляції від суспільства», – йдеться у вироку.

Василя Стефанюка визнали винним у сутенерстві та призначили йому п’ять років та один місяць тюрми. Зауважимо, що вирок поки не набрав законної сили, обвинувачений може подати апеляцію.

Додамо, що в січні цього року поліція відкрила третю кримінальну справу щодо Василя Стефанюка, і знову за сутенерство. 6 січня він вийшов з-під варти, внісши 161 тис. грн застави. Щоправда, після цього він порушив умови та не повідомляв слідство про своє місцеперебування, тому в жовтні суд постановив перерахувати заставу в дохід держави. Зауважимо, що звинувачують чоловіка у порушенні ч.2 ст. 303 ККУ, максимально йому загрожує сім років тюрми.

Нагадаємо: лікар «Луцького клінічного пологового будинку» займався сутенерством та шукав повіям клієнтів на вулиці Рівненській. Також чоловік, окрім сутенерства, займався продажем амфетаміну. Головний лікар пологового Михайло Токарчук запевнив, що лікаря звільнили з медзакладу. У вересні 2020 року фігурант був засуджений до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. До уваги взяли те, що обвинувачений переніс низку операцій та хворіє на важку форму цукрового діабету.

У травні 2021 року оперативники міграційної поліції спільно зі слідчими Луцького районного управління поліції знову зловили лікаря на сутенерстві. Поки по цій справі триває суд, Василь Стефанюк продовжував скоювати злочини, і потрапив на гачок знову цієї зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
28 листопада 2023
23 серпня 2023
30 червня 2023
30 травня 2023
14 березня 2023
13 березня 2023
09 березня 2023
15 лютого 2023
05 січня 2023
13:00