Поділитись:

Росія вдарила по військових 128 бригади, яких зібрали на нагородження: є загиблі та поранені

Субота, 04 листопада 2023, 22:22
Росія вдарила по військових 128 бригади, яких зібрали на нагородження: є загиблі та поранені

3 листопада у прифронтовому селі на Запоріжжі російська ракета поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали та вишикували для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. Є загиблі та поранені серед військових.

Про це Суспільному на умовах анонімності сказали два джерела в ЗСУ, а також один представник місцевої влади на Запоріжжі. Також про це повідомляє УП із посиланням на джерела у МВС. 

Тим часом голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, не розголошуючи деталей, анонсував вшанування воїнів, втім після «офіційної інформації та з дозволу 128-ї ОГШБр».

3 листопада стало відомо про обстріл Зарічного на Запоріжжі – 11 цивільних дістали поранення. Будинки та вулиці на фото, що поширюють російські пропагандистські ЗМІ з інформацією про атаку на 128 бригаду, співпадають із тими, що публікувала селищна рада.

У Генштабі Суспільному сказали, що «не коментують втрат з початку повномасштабного вторгнення». Також ми звернулись до командування бригади – наразі відповіді немає. Ми подамо запит до МО України щодо того, чи були порушені правила безпеки при проведенні масових заходів із військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів