Поділитись:

Міноборони разом з Мінцифрою запустять експеримент щодо мобілізації

Субота, 04 листопада 2023, 09:50
Міноборони разом з Мінцифрою запустять експеримент щодо мобілізації

Міністерство оборони разом з Міністерством цифрової трансформації запустять експеримент щодо можливості обрати військову спеціальність під час мобілізації.

Про це заявилв заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, – повідомляє Цензор.НЕТ.

«Ми хочемо надати добровольцю, який хоче мобілізуватися і захищати свою країну, можливість обрати собі військову спеціальність, щоб бути більш ефективним, – пояснила Черногоренко. – Треба змінювати підходи, щоб людина могла себе відчувати найбільш ефективною, розуміла, якими навичками вона володіє і чи треба їх удосконалювати та підвищувати кваліфікацію. Цілеспрямовано обрати, за якою спеціальністю служити, а далі вже пройти відповідну підготовку за фахом»

Як приклад, заступниця міністра навела ситуацію, коли людина хоче мобілізуватися і служити оператором безпілотних літальних апаратів.

«Перший експеримент реалізується саме на можливості мобілізуватися як оператор дронів, – розповіла чинивниця – Людина подає заявку про бажання стати оператором дрона. Проходить декілька співбесід, аби переконатися, що вона підходить для опановування цією спеціальністю. Далі такого кандидата ми направляємо для проходження базової військової підготовки, а потім на фахову підготовку. Це людиноцентричний підхід, коли кожний сам може обрати ким служити і де можна бути найбільш ефективним. Коли цей експеримент вдасться, ми будемо масштабувати його на всі інші військові спеціальності. Будемо це робити швидко»

Черногоренко додала, що запускатися експеримент буде орієнтовно за місяць. Тоді у військовому відомстві повідомлять більше деталей щодо цього проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів