Поділитись:

Новоюліанський календар: які «зимові» свята тепер відзначатимуть у листопаді

Середа, 01 листопада 2023, 12:31
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Останній місяць осені буде для православних вірян дещо незвичним, адже у зв'язку з переходом на новоюліанський календар на другу половину листопада припадають деякі раніше «зимові» свята.

Про це інформує Православна Церква України.

Так, відтепер 15 листопада розпочинатиметься Різдвяний піст, який триватиме до 24 грудня, Навечір’я Різдва Христового.

Свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, яке раніше відзначали 4 грудня, тепер будемо відзначати 21 листопада.

На 24 листопада припадає день вшанування пам՚яті святої великомучениці Катерини, а на 30 листопада – святого Андрія Першозваного.

8 листопада святкуватимемо Собор архістратига Божого Михаїла та інших небесних сил безплотних, а 13 листопада відзначатимемо день пам՚яті святителя Іоана Золотоустого. Також у листопаді дні пам՚яті двох апостолів: Филипа (14 листопада) і Матфея (16 листопада).

Традиційно, в четверту суботу листопада, яка цьогоріч припаде на 25 число, вшановуватимемо День пам’яті жертв голодоморів. Цього дня священнослужителі звершуватимемо заупокійну молитву за всіх, в Україні голодом заморених.

«В цьому – році 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні – жорстокого акту геноциду нашого народу, який був свідомо і штучно організований радянським тоталітарним режимом. Вічний спокій душам мільйонів голодом заморених українців!» – йдеться в дописі.

Новоюліанський календар: які «зимові» свята тепер відзначатимуть у листопаді

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів