«Ми досі чекаємо на дрони», – воїн-депутат з Волині обурюється роботою Луцької влади

Вівторок, 31 жовтня 2023, 15:34

Депутат Волинської обласної ради Андрій Козюра, який нині захищає Україну на фронті, висловив незадоволення тим, як Луцька міська рада розподіляє кошти.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Поки міськрада нашвидкоруч дає 40 000 000 грн. через виконком на сирий проєкт «крила» ДФТГ «БОР», ми продовжуємо працювати на Куп’янському напрямку», – зазначив пан Андрій.

У своєму дописі військовий висловив сподівання, що міська влада «приїде до памʼяті і буде чути військових, які воюють, а не бігають по Луцьку у формі зі зброєю і прикриваються ДФТГ».

«А ми досі чекаємо дронів, тестованих не в тепличних луцьких умовах, а в бойовій обстановці перевірених дронів FPV, яких за 40 млн. можна було придбати 2500-3000 одиниць, а це щонайменше пів тисячі спаленої техніки ворога і тисячі знищених окупантів», – каже захисник.

Захисник з Луцька Сергій Поліщук вважає, що більша кількість дронів на фронту можу суттєво вплинути на хід контрнаступу.

 

 «Для розуміння:100 000$ (це 2500 одиниць сертифікованих ударних дронів )на лінії фронту може суттєво вплинути на нищення ворога та відвойовування окупованих територій у ворога. Після цього не питайте що там з контрнаступом», – каже він.

Нагадаємо: у Луцьку запропонували спрямовувати мінімум 50% вільних залишків бюджетних коштів на допомогу військовослужбовцям. Про це повідомили під час сесії міської ради у середу, 30 серпня.

Депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик повідомив, що на потреби житлово-комунального сектору Луцькрада сьогодні спрямувала 66 мільйонів гривень і лише 6 мільйонів пішло на потреби військових на соціальний захист їх та їхніх сімей, а це тільки 10% від вільних залишків.

Проте Луцький міський голова таку пропозицію, на жаль, не підтримав та зазначив, що минулої сесії міська рада виділила 102 мільйони гривень, які зараз активно використовуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: