Поділитись:

4 дні на медогляд: в Україні скорочують терміни проходження ВЛК

Субота, 28 жовтня 2023, 09:01
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Терміни проходження військово-лікарської комісії в Україні скорочують до 4 днів.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. 

Зазначається, що зміни передбачають встановлення граничних строків проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби – не більше як 4 робочі дні;
  • проведення лабораторних досліджень – не більш як 3 робочі дні;
  • проведення інструментальних досліджень – не більш як 3 робочі дні.

Голови обласних військових адміністрацій, керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працівники закладів охорони здоров’я повинні дотримуватися вказаних строків. Також вони повинні організувати раціональні маршрути проходження ВЛК і контролювати, щоб військовозобов’язані проходили медогляди за окремою чергою.

Медики, що працюють у ВЛК при центрах комплектування, використовують електронну систему охорони здоров’я. Тож за необхідності вони можуть переглядати вже наявні записи інших лікарів, що були внесені в ЕСОЗ, створювати електронні направлення на необхідні діагностичні процедури тощо. 

Також МОЗ разом із НСЗУ із залученням Командування Медичних сил ЗСУ проводять постійні навчальні заходи для працівників ВЛК, у тому числі щодо порядку проходження військово-лікарської експертизи. 

Водночас тривають перехресні перевірки щодо обґрунтованості рішень стосовно встановлення інвалідності, які були ухвалені після 24 лютого 2022 року. Їх проводять робочі групи, що відповідно до завдання РНБО були визначені наказом МОЗ цьогоріч у вересні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів