Поділитись:

Ігнат розповів, як ЗСУ з появою F-16 зможуть протидіяти окупантам

Четвер, 26 жовтня 2023, 16:29
Ігнат розповів, як ЗСУ з появою F-16 зможуть протидіяти окупантам

З появою в Україні сучасних винищувачівF-16 з певними авіаційними ракетами літаки зможуть протидіяти російській авіації на різних ділянках фронту. Цей літак буде виконувати дуже багато функцій. 

Про це розповів в ефірі телеканалу «Еспресо» речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише ТСН.

«Російські льотчики будуть розуміти, що це може бути група радянських літаків, а може бути і група американських літаків. Тому ворог не наважуватиметься наближатися. Коли декілька з них вдасться нам знищити, противник припинить виконання завдань. Так само це дозволить нам відігнати вертольоти армійської авіації РФ, які щодня завдають ударів по наших військах», – наголосив Ігнат.

За його словами, керовані авіабомби західного зразка, які використовує українська армія, – це високоточна зброя. Вони летять надзвичайно влучно, чого не скажеш про російські КАБи.

«Ці КАБи відповідно завдають серйозних руйнувань за 20-30 км від лінії бойового зіткнення – це фактично той максимум, куди зараз вони можуть дістати. Запускати КАБи, щоб вони сягали далі, треба наближатися до нашого кордону. А там можуть їх вже очікувати зенітні ракетні комплекси, які можуть їх вражати. Кілька разів вони намагалися це зробити на півночі від країни. Підлетіли та зухвало думали, що можна бомбардувати з території РФ Харківську, Сумську область. Але вони попали від вогонь нашого комплексу, який їх там чекав у засідці», – розповів Ігнат.

Нагадаємо: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що росіяни почали виготовляти невстановлені БПЛА, використовуючи двигуни з AliExpress.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49