Поділитись:

Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото)

Вівторок, 10 жовтня 2023, 15:15
Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото)

Зі стін однієї з аудиторій головного корпусу Волинського національного університету, де за часів СРСР був розташований обком комуністичної партії, познімали серпи і молоти.

Про це у фейсбуці повідомив активіст Сергій Рижков.

Нагадаємо: з інформацією про радянську символіку в аудиторії до журналістів на умовах анонімності звернулися студенти вишу.

Студенти були стурбовані та обурені таким декором, адже, на їхню думку, радянську символіку можна було хоча б чимось прикрити, якщо грошей на демонтаж в університету немає.

Сергій Рижков зазначив, що серпів і молотів таки позбавились.

«Дякую за те що цих знаків за понеділок вдалось легко позбавитися...І грошей це не потребувало. Все їх нема. Дякували за висвітлення проблеми.
Дякую за коментарі і сприяння в цьому питанні керівників закладу і головне розумінню важливості питання декомунізації», – зазначив він.

Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото)Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото)Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото)Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото)Зі стін аудиторії ВНУ таки познімали серпи та молоти (фото) 

Зазначимо, що процес декомунізації в Україні розпочався ще у 2015 році.

Коли проблема із серпами й молотами вилізла в публічну площину, проректор з науково-педагогічної роботи, економічного розвитку та проєктної діяльності Ігор Чуліпа пояснив, що ВНУ, як бюджетна установа, може робити лише те, що затверджено міністерством у кошторисі. За його словами, зробити для студентів в нормальні туалети набагато важливіше, ніж знімати ліпнину з висоти 4 метрів.

Також з журналістами зв'язалася проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Вона повідомила, що головний корпус ВНУ був спроєктований ще у 50-роках минулого століття Юрієм Бородіним. На той момент це було приміщення обкому комуністичної партії.

«Сьогодні це памʼятка архітектури, цікава будівля панорами нашого міста, В інтер'єрі частково збережено первинне декорування, зокрема у 227 аудиторії елементи ліпнини серпа і молота», – написала вона.

Благовірна тоді також зазначила, що у цьому приміщенні запланований ремонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів