Поділитись:

Серпи і молоти: на стінах аудиторії ВНУ – десятки радянських символів (відео)

П'ятниця, 06 жовтня 2023, 13:59
Серпи і молоти: на стінах аудиторії ВНУ – десятки радянських символів (відео)

Стіни однієї з аудиторій головного корпусу Волинського національного університету, де за часів СРСР був розташований обком комуністичної партії, досі «прикрашає» радянська символіка.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

З інформацією про серпи і молоти в аудиторії до журналістів на умовах анонімності звернулися студенти вишу.

Студенти були стурбовані та обурені таким декором, адже, на їхню думку, радянську символіку можна було хоча б чимось прикрити, якщо грошей на демонтаж в університету немає.

Журналісти на власні очі переконалися, що увесь стельовий плінтус в аудиторії №227 декорований ліпниною у вигляді радянської символіки – серпа і молота. Після побаченого телевізійники вирішили взяти коментар у ректора ВНУ Анатолія Цьося, але на робочому місці його не знайшли – за словами секретарки, він перебував за кордоном. Ніхто з проректорів також не прокоментував ситуацію.

Згодом у телефонній розмові проректор з науково-педагогічної роботи, економічного розвитку та проєктної діяльності Ігор Чуліпа пояснив, що ВНУ, як бюджетна установа, може робити лише те, що затверджено міністерством у кошторисі. За його словами, зробити для студентів в нормальні туалети набагато важливіше, ніж знімати ліпнину з висоти 4 метрів.

Втім, він додав, що у цій аудиторії запланований ремонт, який має відбутися під час зимових канікул, і уся ця ліпнина буде знята.

Також з журналістами зв'язалася проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Вона повідомила, що головний корпус ВНУ був спроєктований ще у 50-роках минулого століття Юрієм Бородіним. На той момент це було приміщення обкому комуністичної партії.

«Сьогодні це памʼятка архітектури, цікава будівля панорами нашого міста, В інтер'єрі частково збережено первинне декорування, зокрема у 227 аудиторії елементи ліпнини серпа і молота», – написала вона.

Благовірна також зазначила, що у цьому приміщенні запланований ремонт, тож за фінансової можливості ці символи демонтують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 жовтня 2023
17 вересня 2023
13:14
31 серпня 2023
12:56
25 серпня 2023
20 липня 2023
14 червня 2023
24 квітня 2023
31 березня 2023
12:14
05 лютого 2023
22 листопада 2022