На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото)

Понеділок, 09 жовтня 2023, 13:01

Керівника одного з управлінь Волинської ОВА затримали під час отримання неправомірної вигоди.

Про це у понеділок, 9 жовтня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Керівник Волинської обласної прокуратури повідомив начальнику одного з управлінь Волинської обласної військової адміністрації про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, упродовж серпня-жовтня 2023 року посадовець тричі одержував від підприємця, який займається розробкою документів для отримання суб'єктами господарювання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, неправомірну вигоду за надання таких дозволів», – йдеться у повідомленні.

Усього правоохоронці задокументували одержання начальником управління 51 тисячі гривень.

5 жовтня під час одержання останнього траншу в 19 тисяч гривень посадовця затримали правоохоронці.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час, повідомила у фейсбуці пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

  

З власних джерел сайту новин Луцька «Конкурент» стало відомо, що затриманий – Валентин Кухарик, очільник управління екології та природних ресурсів Волинської ОВА.

Нагадаємо: 29 лютого 2016 року Валентина Кухарика призначили на посаду начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області. До того він обіймав посаду заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

У грудні 2017 року депутати Волинської облради звернулися до тодішнього Міністра юстиції України Петра Петренка з проханням розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика.

26 лютого 2018 року Валентина Кухарика звільнили з посади начальника Головного теруправління юстиції у Волинській області нібито за власним бажанням. Але Валентин Кухарик заявив, що заяви не писав і подав позов до суду.

21 червня 2018 року суд визнав звільнення незаконним, поновив Валентина Кухарика на посаді й зобов'язав відшкодувати йому гроші за вимушений прогул – 154 тисячі гривень. Втім, реально розпочав виконання службових обов’язків Валентин Кухарик лише наприкінці травня 2019 року

28 лютого 2020 року знову був звільнений з посади начальника Головного теруправління юстиції у Волинській області. У травні 2020 року був призначений керівником управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: