Поділитись:

Незаконно звільненого керівника управління юстиції Волині поновили на посаді

П'ятниця, 22 червня 2018, 16:12
Незаконно звільненого керівника управління юстиції Волині поновили на посаді

Суд поновив на посаді колишнього керівника управління юстиції Волинської області Валентина Кухарика.

Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді 21 червня, – повідомляє видання "Волинь24".

Екс-очільник управління юстиції області Валентин Кухарик подав позов до адмінсуду, аби його поновили на посаді. Суд став на його сторону.

"Рішення в частині поновлення Валентина Кухарика на посаду начальника управління головного територіального управління Волинської області підлягає до негайного виконання", – повідомив суддя Юрій Сорока.

Наказ про звільнення був датований 26 лютого 2018 року. У документі йдеться, що посадовець нібито написав заяву на звільнення за власним бажанням. Але Валентин Кухарик такий факт спростовує, заяви навіть не бачив і не домовлявся про звільнення за згодою сторін. Додає: у день, коли його "усунили" з роботи, навіть не був у Луцьку.

"В день подання наказу, я знаходився в службовому відрядженні у місті Києві. Я брав участь в стратегічній сесії. Якби я мав звільнятися, то я б туди не їхав би", – розповів Валентин Кухарик.

З його слів, реальна причина його звільнення – нібито через політичні мотиви.

Представниця Міністерства юстиції стверджує, що Валентин Кухарик не відкликав заяву про звільнення, не звертався до правоохоронців про тиск під час її написання, тому порушень у реалізації цього рішення немає.

"В діях міністерства юстиції є тенденція дотримання норм чинного законодавства з моменту призначення та на момент звільнення, жодних інших передумов не було, інших доказів теж не було", – каже представниця міністерства юстиції України Ірина Скалецька.

Суд визнав звільнення незаконним, і зобов'язав відшкодувати Валентину Кухарику гроші за вимушений прогул – 154 тисячі гривень.

За даними декларації про доходи, будучи очільником виконавчої служби області, Валентин Кухарик за 2017 рік заробив майже 450 тисяч гривень. Це більше 37 тисяч гривень зарплати у місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬРАДА ПРОСИТЬ ВІДСТОРОНИТИ ВІД ПОСАДИ НАЧАЛЬНИКА ОБЛАСНОЇ ЮСТИЦІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024