Поділитись:

На Волині зловили озброєного автоматом дезертира – його судили

Середа, 20 вересня 2023, 13:50
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Дезертира, який втік з військової частини на Львівщині до села у Волинській області з автоматом та чотирма повними магазинами до нього, засудили до п'яти років позбавлення волі.

Про це інформує Zaxid.net.

Як вказано у вироку Стрийського міськрайонного суду, який винесли у вересні 2023 року, мешканець Милокаївщини Віталій М. був мобілізований і проходив службу на посаді водія автомобільного взводу однієї з військових частин. Вночі 2 квітня 2023 року військовий вирішив втекти з військової частини разом із закріпленою зброєю – автоматом АКС-74У та з чотирма магазинами до нього зі 120 патронами. Він поїхав у напрямку до села Лобна Камінь-Каширського району Волинської області, де наступного дня його затримали.

Щодо військового порушили кримінальну справу за фактом дезертирства.

У суді обвинувачений визнав свою провину та розповів, що на початку березня 2022 року він був мобілізований на військову службу. Через рік, у березні 2023 року, його відрядили на Львівщину на навчання і згодом перевели в іншу військову частину. Віталію М. там не сподобалось і він вирішив самовільно повернутись на попереднє місце служби.

«Пробувши в військовій частині декілька днів, побачив той безлад, який коїться в частині, а тому в стані хвилювання вирішив повернутись на попереднє місце служби. 2 квітня ввечері взяв свої речі та зброю і поїхав у Львів, звідки мав намір виїхати в Миколаїв. Однак поїзда на Миколаїв не було, повертатись назад в частину він не хотів, а тому зателефонував до товариша, який проживає в с. Лобна Волинської області і попросився переночувати, до кінця не усвідомлював, де саме знаходиться с. Лобна, вважав, що це недалеко від Львова», – цитують покази обвинуваченого у вироку суду.

Віталій М. заявив, що у селі Лобна зрозумів, що вчинив неправильно і хотів повернутись у військову частину на Львівщині, однак виїхати у напрямку Стрия міг лише наступного дня. 3 квітня до нього зателефонували з військової служби правопорядку, він добровільно повідомив, що знаходиться в с. Лобна Волинської області, де його й затримали.

Справу розглянув суддя Назар Янів, який дослідив усі матеріали справи та визнав Віталія М. винним у дезертирстві. Обвинуваченому призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. На вирок ще може бути подана апеляція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024