Поділитись:

Ухилянтів, які повернуться з-за кордону, чекатимуть юридичні проблеми, – Подоляк

Вівторок, 19 вересня 2023, 09:30
Ухилянтів, які повернуться  з-за кордону, чекатимуть юридичні проблеми, – Подоляк

фото ілюстративне 

Радник Офісу президента Михайло Подоляк пообіцяв, що громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з «юридичними проблемами» після повернення додому.

З його слів, щодо втікачів, які придбали фіктивні довідки і виїхали за кордон, будуть судові рішення, оскільки такий документ «є проявом корупційної дії», – інформує ТСН. 

«На основі цього треба буде звертатися в суди тих країн, де вони перебувають як біженці з певними юридичними статусами, щоб їм це скасували, і в судах цих країн довести, що ця людина отримала довідку не належним чином», – зауважив Михайло Подоляк. 

Водночас він визнав складність юридичної процедури екстрадиції ухилянтів з країн Заходу, де вважають, що людина має право боятися воювати, тому вважає, що в такий спосіб на масове повернення цих людей сподіватися не варто. 

«Але будуть реєстри людей, які отримували фіктивні довідки і тоді в них будуть проблеми вже при поверненні до України, будуть йти юридичні процедури. Якщо вони добровільно зараз не повертаються, то коли війна закінчиться у них будуть певні юридичні проблеми - будуть вияснятися підстави, на яких вони покинули країну, тощо», – наголосив Подоляк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів