Поділитись:

Нововолинську фірму підозрюють у привласнені мільйона гривень на ремонті військового об'єкта (відео)

Понеділок, 18 вересня 2023, 14:25
Нововолинську фірму підозрюють у привласнені мільйона гривень на ремонті військового об'єкта (відео)

У Нововолинську приватне підприємство «Мале підприємство «Сантехмонтаж» звинувачують у привласненні майже мільйона гривень під час ремонту тепломереж у військовому містечку.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Згадана фірма кілька років тому виграла тендер на реконструкцію теплових мереж у містечку для військовослужбовців. Нещодавно проти фірми відкрили кримінал – підозрюють у заволодінні бюджетними коштами в розмірі майже мільйон гривень.

«Справа стосується заволодіння бюджетними коштами, призначеними для будівництва об'єктів військової інфраструктури. Заволоділи коштами під час укладання договорів будівництва. Усі деталі досліджуватиме суд і буде надана правова оцінка», – каже Микола Ковтонюк, прокурор Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

Микола КовтонюкМикола Ковтонюк

У матеріалах справи зазначають, що з грудня 2018 року по грудень 2019 року «Сантехмонтаж» виконувало, на вказаному об'єкті, будівельні роботи. Тоді ж у директора підприємства виник корисливий умисел заволодіти бюджетними коштами, призначеними для оплати цих робіт. Щоб отримати гроші, керівник фірми вносив до офіційних документів неправдиві відомості з метою їх проведення по бухгалтерському обліку. Матеріально шкода становить понад 900 тисяч гривень.

На лаві підсудних, окрім очільника «Малого підприємства «Сантехмонтаж» Анатолія Коптюка, опинився і начальник квартирно-експлуатаційного відділу у Володимирі, який і займався проведенням тендеру на ремонт тепломереж. Останнього визнали винним у службовій недбалості, але від покарання звільнили, на думку суду, іспитового строку буде достатньо.

Анатолій КоптюкАнатолій Коптюк

Судове ж засідання, на якому мали з'ясувати усі обставини справи, поки відклали за клопотанням захисту. Журналісти намагалися поспілкуватися з Анатолієм Комптюком, але той не захотів говорити.

Як зазначають у сюжеті, компанія пана Анатолія вже не вперше фігурує у кримінальних справах. Так, у вересні 2022 року його підозрювали у заволодінні вже 1,5 мільйона державних гривень на обслуговуванні лікарні у Нововолинську.

Нагадаємо: ліцей №5 імені Анатолія Кореневського, який очолює Ірина Костюк, 6 вересня за результатами тендеру замовив у приватного підприємства «Спортелітбуд» капітальний ремонт спортивного майданчика за 15 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів