Поділитись:

«Роботи після обстрілів вистачає»: луцькі волонтери завезли спецодяг рятувальникам на Сумщину (відео)

Четвер, 14 вересня 2023, 20:45
«Роботи після обстрілів вистачає»: луцькі волонтери завезли спецодяг рятувальникам на Сумщину (відео)

Луцькі волонтери доставили пожежникам на Сумщину спецодяг, взуття, каски та протипожежні засоби.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Волонтер Громадської організації «Свідомі» Михайло Наход розповів, що це вже друга партія пожежних спецзасобів для українських вогнеборців, яку передали німецькі благодійники. Партнери привозять спорядження на Волинь до Луцька і вже звідси волонтери ГО доставляють її у потрібні точки.

«Привезли пожежні засоби для пожежних частин з Краснопілля, а також для інших населених пунктів, які перебувають на кордоні з Росією у Сумській області. Ця гуманітарна допомога надана нашими друзями, партнерами з німецького міста Вестерштеде, від німецьких вогнеборців, які щедро поділилися і допомагають українцям», – каже волонтер ГО «Свідомі» Михайло Наход.

До слова, селище Краснопілля знаходиться за 11 кілометрів від кордону з Росією. Постійні звуки пострілів та вибухів – буденність для місцевих жителів, які попри все, не покидають рідні домівки.

«Постійно наші населені пункти піддаються обстрілам з боку рф. Це відбувається практично щодня, особливо б’ють в 5-кілометровій зоні. У нас в п’яти кілометрову зону сьогодні входить 17 населених пунктів. Це ті населені пункти, в яких ми проводимо евакуацію населення, щодня практично. Є у нас населені пункти, які на сьогодні вже близько місяця без електропостачання, без водопостачання», – розповідає секретар Краснопільської селищної ради Ірина Юхта.

За словами місцевих пожежників, зараз їх робота стала ще більш напруженою й небезпечною. Тож подібна гуманітарна допомога є своєчасною та дуже потрібною.

«Пожеж було в місяць там 30, 15, дивлячись, який сезон, а зараз ще добавилися артобстріли. Плюс надання допомоги, плюс по медицині.Виїжджаємо кожні 3-4 дні. Після артобстрілу завжди виїжджаємо. Трудності є. Прильоти, приходи. Тушим – виїжджаєм», розповідає начальник 4 ДПРЧ Максим Свєташов.

Краснопільський селищний голова, військовослужбовець ЗСУ Юрій Яремчук зазначив, що така допомога для них є дуже важливою.

«Вона допомагатиме нашим пожежникам більш на належному рівні проводити заходи з пожежогасіння, захистити життя пожежників. Це, до речі, вже 2 допомога, яка була надана для наших рятувальників, тому ми щиро за це вдячні», – каже пан Юрій. 

Необхідне передали й пожежникам із Тростянецької громади.

«Дуже близько знаходимось до території наших ворогів, то бувають деякі випадки прильотів. Жодного разу не було, щоб ми не виїхали. Наші хлопці виїжджають, справляються, тушать. Буває так, що самі розумієте, на пожежах теж бойовий одяг псується, так що дякуємо вам за допомогу», – каже начальник пожежної частини у Тростянці Олександр Гончаренко.

Окрім того, жителям прифронтових територій волонтери ГО «Свідомі» вже традиційно роздали сімейні пакунки від партнерів з американської організації Global Empowerment Mission.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів