Поділитись:

Німецькі волонтери привезли у Луцьк допомогу, яку передадуть у прифронтові громади (відео)

Середа, 06 вересня 2023, 14:35
Німецькі волонтери привезли у Луцьк допомогу, яку передадуть у прифронтові громади (відео)

Німецькі волонтери з міста Вестернштеде привезли у Луцьк гуманітарну допомогу – сотні протипожежних засобів, які передадуть прифронтовим громадам.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Благодійник Карстен Францен разом із колегами почав допомагати Україні ще з початку повномасштабного вторгення. Спочатку це були донати, а згодом вирішили передавати або ж самостійно привозити гуманітарну допомогу.

«Я разом з моїми друзями вже впродовж майже 20 років регулярно буваю в Україні. Також у мене є бізнес у Німеччині та українські партнери, тому я часто їздив у бізнес-поїздки. Коли півтора року тому в Україні почалася велика війна, ми жахнулися з того, що сталися, тому одразу почали донатити, а згодом заснували благодійну організацію, щоб напряму допомагати людям за різними запитами. Ми не професіонали у цьому, але хочемо допомагати людям», – розповідає пан Карстен.

Волонтери кажуть, що раз на місяць намагаються відправляти в Україну автомобіль з гуманітарною допомогою. Здебільшого передають турнікети, кровоспинні засоби та все на кшталт цього. Останнього разу вони зібрали протипожежні засоби. У цьому їм допомогли вогнеборці з різних регіонів Німеччини. Благодійники дізналися, що українські пожежні частини потребують таких речей та екіпірування, тому цього разу вони привезли у Луцьк саме цю допомогу.

За словами волонтера Михайла Находа, до Громадської організації «СВІДОМІ» систематично надходять запити з різних куточків України. Разом із партнерами з Німеччини їм неодноразово вдавалось доставити гуманітарну допомогу у прифронтові регіони. Найчастіше це були необхідні засоби для військових, харчові продукти для цивільних та святкові подарунки для дітей.

«Зараз на сході України, у громадах, які постійно обстрілюють, є велика потреба в протипожежних засобах. Адже через постійні пожежі необхідно оновлювати запас обладнання та спецодягу. До нас звернулося декілька громад у Сумській та Чернігівській області, що перебувають на кордоні й під постійними обстрілами, з проханням отримати протипожежні засоби від наших партнерів з закордону», – зазначає волонтер.

Уже найближчим часом волонтери Громадської організації «СВІДОМІ» вирушать з гуманітарною місією на схід України. Разом із сімейними пакунками вони завезуть протипожежні засоби у громади, які цього потребують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів