Поділитись:

«Луцькводоканал» забирає у фірми «Евода» автомагнітолу та кавомашину

Автор: Максим Косюр |
Середа, 13 вересня 2023, 10:13
«Луцькводоканал» забирає у фірми «Евода» автомагнітолу та кавомашину

КП «Луцькводоканал» отримає на баланс від свого дочірнього підприємства «Евода Трейд» ряд основних засобів, серед яких опинилась автомагнітола, кавомашина, меблі та техніка.

Відповідне рішення ухвалив виконком Луцькради.

«Потреба в прийнятті рішення та мета – проведення передачі з балансу дочірнього підприємства «ЕВОДА Трейд» комунального підприємства «Луцькводоканал» на баланс комунального підприємства «Луцькводоканал» безоплатно основних засобів (майна) відповідно до вимог чинного законодавства України», – йдеться у пояснювальній записці.

Серед матеріальних цінностей, окрім меблів та офісної техніки (ноутбуків), є кавомашина марки «Delongi», яка на момент покупки коштувала понад 11 тисяч гривень, та автомагнітола за 1 300 гривень.

Загалом водоканал отримає 136 об'єктів майна своєї дочірньої компанії, початкова вартість яких становить трохи більше як 440 тисяч. За ці речі підприємство не заплатить жодної копійки, адже передають усе на безоплатній основі.

Нагадаємо: дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» масово програє судові справи щодо стягнення коштів. Так, у грудні 2022 року енергетична компанія «Укренерго» звернулася до суду з позовом про стягнення з «Еводи» 16 мільйонів гривень, тоді феміда стала на бік «Укренерго». Вже у січні 2023 року Боратинська сільська рада через суд змусила «Евода Трейд» повернути майже 300 тисяч гривень.

У лютому 2023 року з «Евода Трейд» судилась Горохівська громада. За даними тієї справи, суд постановив повернути Горохівській міськраді 213 тисяч гривень, які та сплатила за електрику, але фактично так її й не отримала. Нещодавно був ще один суд, в результаті якого дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» «Евода» має повернути департаменту молоді та спорту Луцькради майже 425 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів